Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är ett avgassystem Resonator?

Förbränningsmotorer brukar göra en massa oväsen när de kör, och detta buller kan vara irriterande och uttömmande till dina öron, speciellt när det hörs under en lång tidsperiod. Således var halsdukar skapats för att minska buller från avgassystemet. Avgassystem resonatorer, under tiden, ytterligare minska bullret genom att göra ljudvågor som avbryter ljud ut. Struktur

En typisk bil-avgaser resonatorn är tillverkad av ett ihåligt stål cylindriskt rör och är fäst till ljuddämparen av ett avgassystem. Denna typ av resonator är utformad liknande den i en akustisk resonator, vilket skapar en "avgasljud" som ger avgasljudet en mindre irriterande och mer behaglig ton. Ljudet kan förbättras genom att justera avgasljud. Vanligtvis tilläggsfunktioner i avgassystem
Funktion

Avgassystem resonatorer. De placeras tillsammans med halsdukar längs avgasröret och arbetar främst för att minska avgasljudet. Avgasljudet passerar genom resonanskammaren, vilket i sin tur ställer ljudet att förorsaka destruktiv interferens för att kunna motverkas av de motstående ljudvågor.
Tillgänglighet

vara ett tillägg enhet, är avgaser resonatorer från eftermarknaden tillverkare och kan installeras på ljuddämpare system för förbränningsmotorer system, såsom bilar och motorcyklar. Vissa fordon som redan är utrustade med avstämda avgassystem med resonatorer, vilket gör avgasrören kan dra förbränningsprodukterna ut ur kammaren snabbare med reducerad ljud. Mest eftermarknaden tillverkare förbättra avgaser tuners, eftersom dessa hjälper fordonet utföra mer effektivt.
Fördelar

Avgassystem resonatorer ger ett brett utbud av fördelar för fordonsägare. Bortsett från att minska bullret från motorns avgassystem, resonatorer ökar också övergripande motorns prestanda och jämnare körning eftersom mer hästkrafter gav utan att slösa så mycket bränsle. Bullerdämpning hjälper också i förbigående tester bränsle utsläpp, eftersom resonator förhindrar chassit skrammel, en effekt som vanligen leder till förorenat bränsle utsläpp.
Support

Bortsett från avgaser resonatorer , katalysatorer är också en del av den övergripande avgassystemet för att hjälpa ljuddämparen utföra sin funktion att minska avgasljudet. Men istället för att upphävt varandras ljudvågor, är deras verkan att begränsa ljudet kommer ut ur avgasröret. Katalysatorer arbetar hand i hand med avgaser resonatorer att minska och undertrycka motorbuller, så att bilen för att uppnå optimal motor och köregenskaper jämfört med att använda ljuddämpare ensam.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71611.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.