Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en kamrem på en Chrysler Van

Chrysler gör flera serier av skåpbilar under dess Dodge varumärke, inklusive husvagn, Ram Van och Sprinter. De fullstora lastbilar använder timing kedjor, men Caravan är en minibuss som använder en kamrem. En kamrem håller vevaxeln och kamaxlar synkroniserade, precis som en transmissionskedja gör. Kuggremmar är tystare än en kamkedjan, men också slits ut med jämna mellanrum. En kamrem varar normalt minst 60.000 miles. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
6-millimeters insexnyckel
5/64-inch insexnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel. Ta bort alla komponenter som behövs för att komma åt kamremmen i din Chrysler van. En sen modell Caravan kräver att du tar bort höger framhjul och stänkskyddet för motorn.
2

Koppla från tillbehöret drivremmar och vevaxel spjäll. Ta bort remspännaren och remskiva för kompressor. Koppla kamremmen täcker med en hylsnyckel. Ta den högra motorfästet och fästet från motorn.
3

Vrid vevaxeln medurs för att justera tidpunkten märket på kamaxeldrevet med märket på oljepumphuset. Den "UP" på vänster kamaxelhjulet måste också anpassa sig till "FRONT" märke på högra kamaxelhjulet. Lossa låsbulten på kamremmen spännaren med en hylsnyckel.
4

Placera en 6-millimeters insexnyckel i öppningen på toppen av remskivan för kamremmen spännaren. Vrid den övre plattan på remskivan medurs med insexnyckeln för att ta bort spännaren, och demontera kamremmen från dreven.
5

Place kamremmen spännaren i ett mjukt Jawed skruvstäd. Tryck in kolven i sitt hus för att rikta in hålen på kolven och huset. Sätt en 5/64-inch insexnyckel för att hålla kolven på plats.
6

Placera den nya kamremmen på vevaxeln, vattenpump, löprulle, höger kamaxelhjulet, vänster kamaxelhjulet och timing remspännaren remskiva i den ordningen. Sväng vänster kamaxelhjulet moturs för att ta upp slack i kamremmen.
7

Vrid den övre plattan på remskivan för kamremmen spännaren moturs med en 6-millimeters insexnyckel tills skåran på spännaren linje med fjädern tang. Avlägsna 5/64-inch insexnyckel från spännaren kolven.
8

Dra åt låsbulten på spännaren till 220 inch pounds med en momentnyckel. Vrid vevaxeln två hela varv och justera timingen markerar igen.
9

Byt ut komponenter som du tog bort i steg ett och två för att komma åt kamremmen. Fäst den negativa batterikabeln med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75038.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.