Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en kamrem på en 1990 Dodge Caravan 2,5

Dodge Caravan är en familj minivan att Chrysler Group har sålt under sitt Dodge varumärke sedan 1984. En av de motorer som finns för 1990 års modell är en fyrcylindrig 2,5-liters motor med en enkel överliggande kamaxel. Denna typ av motorn använder en kuggrem för att ansluta vevaxeln och kamaxeln, vilket gör att flaskventiler att öppna och stänga vid rätt tidpunkt. Kamremmen måste bytas ut med jämna mellanrum, och vanligtvis varar minst 60.000 miles. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Insexnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla kompressorn monteras rätt motorfästet med en hylsnyckel och lossa motorfästet. Ta bort de tillbehör drivremmar och omslaget för kamrem. Placera en domkraft under motorn och höja motorn något. Ta bort spännskruven på kamrem och koppla bort kamremmen.
2

Rotera vevaxeln och mellanaxeln att anpassa inställningsmärkena på sina respektive kedjehjul. Vrid kamaxeln att anpassa tidpunkten märket på kamaxelnavet med linjen på topplocket.
3

Placera den nya kamremmen över dreven i vevaxeln och mellanliggande drivaxel. Vrid sexkantmuttern om tidpunkten remspännaren med en insexnyckel för att justera spänningen på transmissionsremmen. Kamremmen är på rätt spänning när du kan vrida kamremmen till en rät vinkel med tummen och pekfingret.
4

Vrid vevaxeln två hela varv medsols och anpassa sina inställningsmärkena. Dra åt låsmuttern på kamremmen spännaren till 45 foot-pounds. med en momentnyckel.
5

Sänk motorn med domkraft och sätt tillbaka locket kamremmen med en hylsnyckel. Anslut tillbehöret drivremmar och justera sina spänningar. Fäst motorfästet och fäst Kompressorfäste till motorfästet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74982.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.