Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter värmeelementet i en 1991 Honda Accord

värmeelementet i ett fordon liknar en liten radiator. När du slår på värmen i bilen, är kylvätska omdirigeras från motorn att passera genom värmeelementet innan rubrik till kylaren. Fläkten i bilen blåser luft över värmeelementet för att värma upp det. Luften strömmar sedan in i din bil, värma kupén. I 1991 Honda Accord är värmaren kärna ligger inne i värmararrangemanget, som är placerad bakom fordonets instrumentbräda. Saker du behöver
Metric skiftnyckel set
hygienbehållare
skruvmejsel
Ny värmeelementet
Visa fler instruktioner
1

bort kablarna från batteriet för att koppla bort den från motorn. Töm all kylvätska från kylsystemet i en sanitär behållare genom att ta bort pluggen i botten av radiatorn. Se till att motorn är kall innan du tar bort kylvätskan.
2

Avlägsna Värmeslangarna gå till värmaren genom att lossa klämmorna som håller dem på i brandväggen. Ta den kabel som är ansluten till värmaren ventilen. Se upp för resterande kylvätska som kan finnas kvar inne i slangarna.
3

Ta bort inklädnaden på botten av värmeaggregatet genom att bända ut snap-in skruven med en platt skruvmejsel. Ta instrumentbrädan och stöd röret.
4

Ta värmeaggregatet genom unbolting de fyra skruvarna som håller den på och dra ut den. Ta bort locket som täcker värmeelementet, och klämman som håller värmeelementet på plats. Dra värmeelementet ur värmeaggregatet.
5

Sätt i den nya värmeelementet i aggregatet och byt ut klämman och värmeelementet lock. Sätt tillbaka värmararrangemanget i fordonet genom att placera den i sin gamla plats och ersätta de fyra skruvarna som håller den i.
6

tillbaka instrumentbrädan och kanalinklädnad på botten av värmeaggregatet. Se till att du återansluta Värmeslangarna på bilens brandvägg och skärpa sina klämmor därefter. Byt ut kabeln går till värmaren ventilen.
7

Lägg kylvätskan tillbaka in i kylaren och se till att det är full innan du startar bilen. Anslut batteriet kablar och starta bilen. Låt bilen värmas upp för att testa den nyligen ersatt värmeelementet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74287.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.