Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Kommer en felaktig Knock Sensor Orsak motorvibrationerna?

Knackningssensorn är en komponent i motorn på din bil för att upptäcka trycknivåer. Det är nära kolvarna eller insugningsröret och fungerar som en lyssnande enhet av slag, eftersom det registrerar vibrationer. De data som den registrerar skickas till bilens dator för att avgöra om motorn arbetar effektivt eller om det behöver justera tändningsinställningen. En trasig sensor kan orsaka motorproblem och resultera i motorknackning. Motorknackning

Engine knock är en sund motorn producerar när tryck appliceras på gaspedalen om bränsle /syre blandning exploderar för snabbt inne i en förbränningsmotor. Om tidpunkten för förbränningen är avstängd, kan tändstift eller kolvarna skramlar och motorn kan börja skaka och resultera i en ihålig knackar buller kallas motorknackning. Ibland kommer det att låta som mer av en skallra. Detta kan skada motorn och resulterar i dålig bränsleekonomi, problem acceleration och andra motor-relaterade problem. Addera Hur en Knock Sensor Förhindrar motorknackning

knackningssensor huvudsakliga komponenten är ett piezoelektriskt element. Den har en spole lindad runt den och en tråd som ansluter sensorn direkt till bilens dator. När sensorn vibrerar, skickar den elektrisk ström genom tråden till datorn, som sedan tolkar behandlingen. Sensorn fungerar som en lyssnande enhet och är inne i motorn nära insugningsröret eller kolvarna. Den detekterar trycket inne i motorn. Den vibration som den registrerar omvandlas till spänning som sedan skickas till datorn, som sedan kan ändra motorns timing därför att förhindra att motorn knackar och hålla den i trim.
Reparation och byte

Om knackningssensorn börjar att misslyckas, att reparera det är inte riktigt möjligt och sensorn måste bytas ut. Det kan ta en hel del tid och en mekaniker ska göra det åt dig om du inte är väl förtrogen med motorns arbete. Vissa modeller har knackningssensorn förvaras inuti motorblocket och kylarvätska skulle behöva tömmas som följd. Se din bruksanvisning för de närmare detaljerna om din motor eftersom givaren måste också åt till exakta specifikationer. Om den inte är det kommer det att vara för känsligt för vibrationer och skada motorns prestanda eller det kanske inte fungerar alls.
Ytterligare fördelar

Vissa knackningssensorerna är också utformade för att hjälpa motorn att nå maximal prestanda genom att få motorn rätt upp den punkt knackar och sedan slå ned något för att hålla den precis under knock punkten. Detta resulterar i ökad effekt och acceleration från ditt fordon. Den knackningssensor hjälper också din bil maximera bränsleeffektiviteten och kan spara pengar på gas när den fungerar.
Skada Knock Sensor

Följ bilens instruktioner angående vilken typ av gas för att sätta i, eftersom fel oktan kan påverka knackningssensorn prestanda tillsammans med resten av motorn. Sensorn är mycket känslig för vibrationer, så om du sätter i en ny, vara ganska försiktig med det, för om det sjunker, är det mycket troligt att bryta direkt och inte fungerar. De tätningar som skyddar sensorn kan ibland bli uttorkade och spruckna från extrema väderförhållanden och detta kan tillåta fukt att tränga in i givaren och få den att kort. En mekaniker kan köra ett test på givaren för att avgöra om den är korrekt åtdragna och fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71574.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.