Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 3100 Insprutare

A 3100 motorn är en 3,1-liters version av 60-graders V-6 motorer från General Motors. Det var i produktion från 1993 till 2005, och tycks i många General Motors fordon från denna period, speciellt Buicks. 3100 motorn har sekventiell bränsleinsprutning, som använder spridare under elektronisk styrning för att leverera bränsle till cylindrarna. Förfarandet för att ersätta bränsleinjektorer i en 3100 motor är samma för alla fordon tillverkade efter 2000. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Bränsletrycksmätare
Bensin container
Motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kabeln från batteriets minuspol så att du inte starta motorn oavsiktligt. Öppna tanklocket på bränsletanken för att avlasta bränsletanken.
2

Wrap en trasa runt trycket provmontering på bränslefördelningsröret. Bifoga en bränsletrycksmätaren till montering, och placera blöda slangen på tryckmätaren i en bensindunk. Öppna ventilen på tryckmätaren att lätta på trycket i bränsleledningen, och dränera överflödigt bränsle i behållaren.
3

Lossa övre insugningsröret från motorn med en hylsnyckel . Lossa bränsle skicka och returnera rader från insprutare. Ta bort de elektriska kontakterna från insprutare och givare för kylvätsketemperatur.
4

Koppla bränsleskenan från topplocken med en hylsnyckel. Lossa klämmorna från bränsleinjektom, och ta bort bränsleinsprutningsdonet från bränslefördelningsröret. Släng in O-ringarna på insprutare.
5

Smörj de nya O-ringarna med motorolja och montera dem på den nya insprutare. Anslut insprutare till bränsleinloppsröret, och fäst klämmorna till bränslepumpen. Montera bränslefördelningsröret till motorn, och vridmoment sina bultar till 7 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Fäst de elektriska kontakterna för kylvätska temperaturgivare och insprutare. Anslut bränslet skicka och returnera rader bränsleinjektom, och dra sina fästmuttrar till 13 foot-pounds med en momentnyckel. Montera den övre insugningsröret, och dra åt dess bultar till 18 foot-pounds.
7

Fäst den negativa batterikabeln med en hylsnyckel och fäst tanklocket. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75191.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.