Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar Låsa Hubbar

Låsa hubbar används på framhjulen i vissa 4x4 fordon. När naven inte är låsta dina främre hjulen vrider sig fritt utan koppling till drivlinan. När naven är låsta hjulen är anslutna till de främre axlarna och kraft levereras för att ge fyrhjulsdrift. Även om de flesta moderna 4x4-fordon har heltid eller elektroniska fyrhjulsdrift, finns det fortfarande många lastbilar och terrängbilar på vägen med främre hjulnav låsning. Saker du behöver
Jack
2 Jack står
rörtång
Ratchet set
kryssmejsel
Axel fett
Torx skruvmejsel eller insexnyckel
Flat- skruvmejsel
lagermuttern hylsnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
ett stycke Låsning Hub
en

Blockera de bakre hjulen på lastbilen. Palla upp fronten och placera pallbockar under ramen. Ta bort de främre hjulen med en rörtång. För varje hjul, ta bort bromsoket genom att lossa de övre och undre bultarna placerade på baksidan. Placera bromsoket i vila utan spänning på bromsledningen. Avlägsna bromsok ram genom att lossa de övre och nedre bultar på baksidan med spärrnyckel. Ta bromsrotorn genom att lossa skivan ankare med en skruvmejsel. Placera två bultar i motstående hål på ytan av rotorn för att driva bort hjulet. Placera en enda bult i centrumhålet på axeln. Dra åt bulten för att lossa enheten låsning navet från axeln och ta bort den från bilen. Ta bort låsringen från mitten av drivaxeln.
2

Installera en ny packning på den nya låsning navaggregatet och smörj den med lite axel fett. Installera den nya enheten med locket på, och dra åt bultarna navhuset till det belopp som anges i tillverkarens anvisningar. Montera en ny låsring i drivaxeln.
3

Montera en ny packning i låsande navet locket och applicera axel fett. Kontrollera att väljaren inuti låsning nav kåpan är inställd på "Start." Kontrollera att invändig låsning nav kopplingen är i ett upphöjt läge i riktning mot anordningens lock. Placera locklåsande navet på låsning navaggregatet och dra åt skruvarna med en momentnyckel till specifikationerna för din låsning nav modell. Kontrollera den yttre knoppen är också inställd på "FREE" för att matcha den interna brytaren.
4

Byt bromsrotorn och fäst den på plats med skivan Ankarskruven. Installera bromsok ram, bromsok och hjul. Fäst alla bultar och sänka bilen. Testa systemet genom att sätta trucken i enheten och låta den gå i tvåhjulsdrift, sedan låsning i fyrhjulsdrift och återvänder igen till tvåhjulsdrift. Om det finns problem, ta bort hjulet, bromsar och nav cover, återställ båda brytarna "FREE", kontrollera packningen och kopplingen positioner och sätt tillbaka locket. Addera Rotor-Monterad Låsa hubbar

5

Blockera bakhjulen på lastbilen. Palla upp framänden och sätta pallbockar på plats under ramen. Ta bort de främre hjulen med en rörtång. För varje hjul, ta bort bromsoket genom att lossa de övre och undre bultarna placerade på baksidan. Placera bromsoket i vila utan spänning på bromsledningen. Ta bort bromsok ramen genom att lossa de övre och undre bultarna på baksidan med spärrnyckel.
6

bort ytterhöljet låsning nav genom att skruva bort bultarna med en Torx-skruvmejsel eller insexnyckel. Avlägsna metallklämma under locket med en platt skruvmejsel. Exponera lagermuttern genom att ta bort den interna navanordningen. Ta lagret muttern, brickan och den andra lagermuttern med ett lager handtagsmutter socket. Enheten kan nu avlägsnas genom att dra av axeln.
7

Installera den nya församlingen låsning nav genom att placera den på rotorn och fastsättning en bärande skruv, sätta brickan på plats och sedan fästa andra lagret skruv. Använd en momentnyckel inställd till mängden tryck som anges för din låsning nav modell.
8

Byt metallklämman och fästa locklåsande navet genom att dra åt de yttre skruvarna med en insexnyckel eller Torx skruvmejsel . Byt ut hjulet och dra åt muttrarna. Testa systemet i tvåhjulsdrift, då fyrhjulsdrift och tvåhjulsdrift igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75167.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.