Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar handdomkrafter

En flaska Jack är ett viktigt verktyg för alla mekaniker. När du behöver höja ett fordon, kommer ingenting att göra ett bättre jobb än en flaska jack. När din Jack misslyckas, kan det lämna dig helt oförmögen att arbeta på ett fordon. Istället för att skicka din undan för en lång och kostsam reparation, kontrollera några av de vanligaste orsakerna till problem med handdomkrafter. Du kanske upptäcker att du kan åtgärda problemet innan du skickar din jack bort. Saker du behöver
skruvmejsel
Hydraulolja
Duk
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera viktgränsen på din jack och jämföra om med fordonets vikt. Kapaciteten på uttaget är skriven antingen på domkraften eller i dokumentationen som medföljde den när den var ny. Vikten av en bil är oftast skrivet på en panel på förarna dörrstolpen. Lyft inte ett fordon med en domkraft eller specificerade för att hantera vikten. Materiella skador eller personskador kan uppstå.
2

Avlägsna domkraften ur bilen och sträcker sig hela vägen ut. Du kanske kan göra detta genom att pumpa med någon vikt eller du kanske måste öppna avlastningsventilen och dra ut kolven. Titta för bindning i kolven som du drar ut det, kontrollera även för överdriven olja (det ska vara lite, men inte mycket mer), smuts eller andra främmande ämnen på kolven. Dessa kan vara ett resultat av en dålig tätning. Undersök tätningen runt botten av kolven med avseende på skador. Om tätningen är skadad uttaget kommer sannolikt att behöva gå till en verkstad.
3

Öppna oljelocket reservoaren filler och kontrollera nivån av den hydrauliska oljan. Detta lock är oftast det översta locket på flaskan uttaget och du kan behöva en skruvmejsel för att hjälpa dig att öppna det. Oljan bör vara ca 1/4-inch under nivån för hålet. Om oljan är låg sedan lägga hydraulvätska att föra den till rätt nivå men inte över att fylla.
4

Lufta uttaget genom att öppna avlastningsventilen och pumpa handtaget kraftigt flera gånger. Stäng release ventil och pumpa domkraften upp till sin fulla höjd. Om det fortfarande inte går hela vägen upp och sedan upprepa bleed processen tills den gör. Torka av uttaget med trasa innan blödningen och sedan undersöka det efteråt för varje tecken på läckage. Om du hittar en läcka och sedan spåra det tillbaka till tätningen det kommer från och ersätta som tätar. Förfarandet kommer att variera beroende på tätningen och den modell för uttaget. Konsultera en professionell om du inte kan byta ut den.
5

Lyft upp bilen med domkraften. Om uttaget fortfarande inte lyfta så kan du ha ett problem med pumpen. Detta är ett mycket komplext system och du bör skicka uttaget till en auktoriserad reparationsverkstad för att få pumpen bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74401.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.