Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ford 4.9L Motor Parts List

Mellan mitten av 1960 och mitten av 1990, amerikansk biltillverkaren Ford producerade och sålde en 4,9-liters bensinmotor som har blivit en av företagets mest kända och populära motorerna. Ofta kallad Ford 300 (för sitt 300-kubik-tums slagvolym), är Ford 4,9 liters en inline-sex-cylindrig motor som ursprungligen användes i lastbilar i F-serien. Motorn såldes senare för användning i andra bilar och industriella tillämpningar. Motorns konstruktion och delar tog det ett rykte för kvalitet som varade i mer än 30 år medan den var i produktion. Block

Ford 300 motor blocket anpassades från en mindre 240-kubik-tums inline-sex-cylindriga modellen kallas 240. Den gjutjärn blocket är tung men stark, vilket gör den perfekt för användning i lastbilar och andra tunga industrimaskiner.
Timing Gears

En av de viktigaste delarna av Fords 4.9L motor är dess system av kugghjulen. Dessa ersätter timing kedjor eller band som är betydligt vanligare i lastbilsmotorer. Även dyrare att producera, Växlarna har en mycket längre livslängd och är mindre benägna att kräva service eller utbyte eller för att skada andra motorkomponenter bör de misslyckas under drift.
Manifolds

Ford 4.9L motor var noterbar för att använda separata intag och avgasgrenrör. Förutom att låta endast ett grenrör att misslyckas i en tid utan att orsaka ytterligare problem, har denna design får många ägare att byta ut någon av de båda typerna av grenrör med en eftermarknad alternativ för ökad hästkrafter och bränsleeffektivitet.
Förgasare

Ford 4.9L motor som används ursprungligen en singel-FAT förgasare för att blanda luft och bränsle före komprimering. År 1987 lade Ford elektronisk bränsleinsprutning till motorn, som ersätter förgasaren. Många ägare har lagt fyra fat förgasare till äldre Ford 4.9L motorer. I samtliga fall, är motorn bränsleeffektiva med tanke på dess uteffekt. Detta hjälpte också befästa sitt rykte som ett bra val för professionell användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71800.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.