Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar ett Vindruta Bricka på en 1997 Chevy C 1500 Truck

När vindrutespolare pumparna misslyckas på en 1997 Chevrolet Silverado 1500, kan det vindrutespolaranläggning inte överföra vätska genom systemet slang för att rengöra vindrutan. Dessa pumpar, placerade i vindrutan spolarvätska, är de enda komponenter som är ansvariga för att flytta vätska i hela systemet. Dessa pumpar fungerar genom att köra bort bilens 12 volts elförsörjning. När "tvätta" avsnittet av vindrutan torkararmen är deprimerad, växlar torkarmotorn reläet till ett stängt läge tillåter ström att flyta till tvättmaskinen pumpar. I händelse av ett fel på pumpen, flyter strömmen fortfarande till pumpen, men de kommer inte att fungera. Saker du behöver
8 mm box-end skiftnyckel
Ratchet
Metric Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
platt skruvmejsel som
Inch-pound momentnyckel

Visa fler instruktioner
borttagning
1

Lossa skruvarna brickan täcker tankens område till lastbilen med en metrisk Ratchet och uttag. Ta bort de två skruvarna som håller brickan tanken till flaket med en metrisk hylsa och spärrskaft.
2

Koppla den övre slangen från fordonet. Koppla den elektriska kontakten från lastbilen till pumpenheten. Lyft spolarbehållarens ur trucken. Häll spolarvätska från tanken till ett uppsamlingskärl.
3

Bänd spolarpumpen täcka bort från brickan tanken med en platt skruvmejsel, och lägg den åt sidan. Lossa de elektriska anslutningarna från bricka pumparna. Koppla loss slangen spolarpumpen från de enskilda bricka pumpar.
4

vrid och dra på varje bricka pump för att ta bort den från sitt fäste genomföringen.
Installation

5

Ställ in nya tvättmaskiner pumparna på plats och tryck ner dem tills de är helt sitter i gummigenomföringen hålen. Anslut sina elektriska kontaktdon. Återanslut slangen spolingspumpen till varje pump.
6

Snap pumpen locket på spolarvätska. Ställ tanken tillbaka till lastbilen och installera skruvarna som håller tanken på lastbilen. Dra åt bultarna till 53 tum-pounds med en momentnyckel. Återanslut den övre slangen till slangen som kör till bricka jets.
7

Fyll spolarvätska med ny vätska och stäng locket. Ställ brickan täcker tankens område på plats och sätt tillbaka skruvarna som håller den på plats med en metrisk hylsa och spärrskaft. Testa bricka pumpar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75826.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.