Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så här ändrar yttre styrstag på en 95 Accord

De yttre dragstänger slutar på 1995 Honda Accord ansluta styrsystemet till de integrerade knogarna på framhjulen. Slitage på bollen uttag av de yttre dragstängerna så småningom kommer att försvaga dem, vilket får dem att lossna. Detta symptom kommer att ge en liten till stor back-och-tillbaka rörelse av däcket och äventyra däckslitage och styrning av fordonet. Även byte av yttre styrstag är inte alltför svårt, bör bilen ha en front-end anpassning efter varje större styrning komponenten har ersatts. Saker du behöver
1/2-inch-drive breaker bar med metrisk hylsnyckelsats
Bil jack
Jack står
Cutting diken eller vass tång
Märkpenna
Metric skiftnyckel satt
kulhammare
ersätter yttre styrstag slut
Justerbart moment spärr (1/2-inch-drive)
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen och lossa muttrarna på hjulet ett halvt varv motsols, med breaker bar och en 19 mm nyckel.
2

Hissa upp fordonet med domkraft och stödja Accord på en pallbock. Ta bort muttrarna och hjul.
3

Ta bort sprinten från bollen axel yttre styrstag med ett par skärande vallar eller en uppsättning av tång.

4

Gör en markering på trådarna i den inre styrstaget med en märkpenna där de yttre styrstag låsmutter ändar. Detta märke kommer att hålla den front-end linje nära sin ursprungliga position tills en anpassning kan utföras på fordonet.
5

Håll basen av yttre styrstag med en skiftnyckel och vrid låsmuttern på den gängade axeln av den inre styrstag moturs precis tillräckligt för att bryta det gratis.
6

Lossa kronmuttern från bollen axel Dragstång slut, vid knogen, med breaker bar och metrisk socket. Lossa muttern tills det täcker de bästa trådar bollen axeln.
7

Strike slottet muttern på bollen axeln med en hammare tills bollen uttaget av parallellstaget separerar från integrerad knoge. Ta slottet muttern och låta yttre styrstag att falla ner från knogen.
8

Skruva den yttre styrstag från gängorna på inre styrstag och sedan skruva låsmuttern från den inre slips stång.
9

Träd den nya låsmuttern, medföljer ersättare yttre styrstag, på gängorna på inre styrstag fram till märkpenna märket. Thread ersättning yttre styrstag på den inre styrstag fram till låsmuttern, men rikta den yttre styrstag så bollen axeln står i upprätt läge.
10

Placera bollen axel tie stången genom den integrerade knoge. Bollen axel byte styrstag kommer att vara hård och svår att flytta för hand. Om det behövs, placera det gamla slottet mutter på gängorna i den nya styrstag bollen axel och försiktigt knacka den för att manipulera sin vinkel tills den passar i hålet i knogen. Ta bort och kasta det gamla slottet muttern.
11

Trä muttern ersättare slottet, medföljer ersättare yttre styrstag, på gängorna på bollen axeln och dra med breaker bar och en metrisk socket. Dra åt muttern ordentligt och passa in skårorna på slottet muttern till förborrade hål i toppen av bollen skaftet.
12

Infoga ersättning sprinten, medföljer ersättare yttre styrstag, genom bollen axelhål och spåren av slottet muttern. Böj ändarna på sprinten över toppen av muttern och bollen skaft med skärande diken eller tång.
13

Dra åt låsmuttern på de inre gängorna Tie rod till basen på den yttre styrstag, med hjälp av de två metriska skiftnycklar --- en för att hålla basen av yttre styrstag och den andra att dra åt muttern till basen.
14

byter hjulet och hjulmuttrarna . Snug åt muttrarna hårt till knogen och sänk sedan Accord till marken.
15

Dra åt muttrarna i ett korsvis, med vridmoment ratchet satt till 80 foot-pounds och en 19 mm uttag. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73080.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.