Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar topplockspackning på en 1993 Dodge Caravan 3,3 Liter

Dodge introducerade Caravan 1983 och fortfarande tillverkar bilen. Denna minibuss var utrustad med en 3,3 liters V6-motor som hade en effekt på 158 hästkrafter, vilket är ganska imponerande för en familjebil. Den V6-motorn var avsedd att ha två huvud packningar, en på vardera sidan av blocket. Huvudet packningar måste ibland bytas ut eftersom en blåst eller en läckande topplockspackning kan orsaka dålig motorprestanda. Saker du behöver
uppsättning skruvmejslar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Töm kylsystemet och koppla bort den negativa batterikabeln. Ta bort insugningsröret och spjällhuset. Koppla loss lindningstrådar, sändande enheten tråd, slangar värmare och by-pass-slang. Ta det slutna ventilationssystem, avdunstning styrsystem och cylinder täcker huvudet.
2

Ta utblåsningsgrenrören. Ta vipparmen och axel församlingar. Ta tryckstängerna och identifiera var och en av dem för att säkerställa en ominstallation på de ursprungliga platserna. Ta bort de nio bultarna från varje cylinderhuvud, och ta bort topplocken.
3

Inspektera ytan på topplocket. Ta bort den gamla topplockspackningen. Före rengöring, kolla efter läckor, skador och sprickor. Rengör topplocket och passager olja. Kontrollera topplocket för planhet. Inspektera alla ytor med en linjal om du misstänker läckage. Om av planhet överstiger 0,00075 inches, antingen ersätta huvudet eller lätt maskin huvudet yta.
4

avlägsna all smuts, kylarvätska och smuts från cylindern motorblocket huvudet bulthål. Underlåtenhet att avlägsna allt främmande material kan resultera i felaktigt åtdragna fästen, skadade gängor eller skador på komponenterna. Installera den nya topplockspackningen. För att åter-installera alla delar, följa samma operation i omvänd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75044.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.