Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ställa tändningen på kall motor

Förbränningsmotorer åberopa god timing för att köra sitt bästa. Ström, bränsleeffektivitet och utsläpp kan styras helt enkelt genom att justera tändningen. Sen modell motor tekniker kommer att ställa din timing när motorn är varm, men det finns ett annat sätt. Lär dig att ställa tändningen på en kall motor om du inte kan få motorn att starta och fungera i första hand. Saker du behöver
Ratchet skiftnyckel uttag
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Drag runt motorn med den aktuella tändningen inställningen. Lyssna på motorn som den försöker att starta. Bekräfta att du har tillräckligt med batterikraft för att starta motorn och tillräckligt med bränsle in i motorn.
2

Lokalisera distributören. Hitta bulten vid basen av distributören där det går in i motorn och lossa denna bulten så att du kan stänga av distributören för hand medurs eller moturs. Addera 3

Vrid fördelaren moturs 1 /2 tum med handen. Vrid motorn igen för att starta. Mata motorbränsle genom att kontinuerligt trycka på och trycka på gasen som behövs om motorn startar men går dåligt. Ta bort foten från gaspedalen för att se om det kommer att gå på tomgång utan din hjälp. (Fortsätt till steg 5 om motorn startar och går på tomgång.)
4

Lyssna på motorn som den försöker att starta. Du kommer att märka en skillnad i hur motorn försöker skjuta. Stanna motorn runt och gå tillbaka till distributören. Vrid fördelaren för hand medurs 1 tum. Detta kommer att bli den motsatta drag i timing från moturs föregående justering. Justera timingen ett eller annat sätt kommer att korrigera timing frågor som stoppar en bil från start. Upprepa tills du ställa in tiden nära nog för att starta motorn.
5

Justera timingen för hand när motorn går på tomgång. Med motorn igång, hörs rpm ökar och motorn går jämnt när du flyttar distributör i rätt riktning för att rätt timing. Gå förbi bra timing och strömmen kommer tillbaka förlust och motorn kan stanna. Ställ in tidtagningen genom örat och dra åt distributören hållarskruven att hålla rätt timing justering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72694.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.