Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Chevy Lumina Strut Installationsinstruktioner

Stagen på Chevy Lumina hjälpa absorbera stötar och bump av vägen, så att du alltid vill ha dem i gott skick. Oavsett om du installerar en helt ny stag eller den gamla efter servas, installera stag är en svår procedur. Installera någon typ av strut innebär att den gamla staget måste tas bort. På grund av detta, att veta hur man korrekt att ta bort staget är viktigt också. Installation

Om strut har tagits bort från bilen, att särskild änden av fordonet redan höjas på pallbockar och domkraft med bort hjulet. Placera staget, oavsett om det är en fullständig ersättning eller den gamla, omarbetas strut, i bilen, du kan behöva en assistent om hjälp för att stödja det, med tanke på staget vikt. Montera de tre muttrarna som fäster staget till kroppen på den övre änden och dra åt dem med en momentnyckel till 18 foot-pounds. Montera bultarna som fäster stagenhet till styrspindeln och dra dem till 140 foot-pounds. Montera fästet bromsledningen och fäst det med sina fästskruvar, som dras åt till 13 foot-pounds. Med staget nu installerad, ta bort tätningen skydden på axeln och anslut hjulet. Använd domkraft för att lyfta bilen precis tillräckligt för att ta bort domkraften, sänk bilen helt.
Removal

Support bilen genom att lyfta den på golvet jack, placera pallbockar under ramen och sedan sänka bilen nog så dess vikt vilar på pallbockar istället för kontrollgrupperna. Tag av hjulet och däcket för fjäderben du tar bort. Ta bort de tre muttrarna på toppen av stagenhet som fäster den till kroppen, dessa nötter nås från motorrummet under huven. Spara distansbrickorna efter att ta bort muttrarna att använda igen i installationen. Täck lederna drivaxel med en inre enhet fogtätning beskyddare. Ta bort fästet bromsledningen som är monterade på fjäderben bostäder genom att lossa dess hållare. Innan du tar bort strävans nedre bultarna, stödja styrspindeln med en stark ståltråd för att hålla axeln leden från overextending. Markera sedan förhållandet av bultarna till staget huset med en färg markör, eftersom skruvarna ställning kommer att bestämma uppriktningens vinklar. Bifoga en lång skiftnyckel till den nedre bulten s muttern kommer att bidra till att ta bort skruven på andra sidan med momentnyckel. Med de nedre bultarna bort, ta bort staget från fordonet (detta kommer att bli lättare med en assistents hjälp).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71204.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.