Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en slang Servostyrning i en Dodge Dakota

Byta slang servostyrning på din Dodge Dakota bör göras så snart du ser någon skada, läckage eller svaga punkter i slangen. Det finns två slangar på din Dakota som bär vätska till styrväxel från pumpen och reservoaren. En slang är en högtrycksslang och den andra är en låg-tryck returslang. Båda är viktiga för styrningen verksamhet och båda kan ändras med några handverktyg. Saker du behöver
Oljetråg
skiftnyckel Flänsmutter ställa
Skruvmejslar (Phillips och platt-head) katalog Ny slang
Servostyrningsvätska
Visa fler instruktioner

1

Leta slangarna servostyrning på framsidan förarsidan din Dakota. Slangarna går från servopumpen till styrväxel nedanför motorn.
2

Placera ett spilloljekärl under lastbilen för att fånga upp vätskan som sipprar ut ur systemet när du tar bort slangarna. Lokalisera den skadade slangen och avgöra om det är en högtrycks-eller lågtrycks-slang. Den högtrycksslang har kopplingar i båda ändar och lågtrycksslang kommer att ha en passande på ena änden med en öppen eller nakna änden på den andra. Välj en skiftnyckel flänsmutter att passa muttern på slangen i ena änden.
3

Ta bort muttern genom att vrida nyckeln moturs tills det är löst. Flytta till den motsatta änden av slangen och ta bort muttern där liksom. Om du arbetar på ett lågt tryck slang, kan slutet på servopump ha en slangklämma och slangen kommer bara glida in på en koppling på pumpen. Om så är fallet, ta bort klämman med en skruvmejsel och skjut slangen från pumpen.
4

Montera den nya slangen, routing det på samma sätt den ursprungliga slangen var, och in muttern i montering på styrväxel. Dra åt muttern med en flare skiftnyckel. Fäst muttern vid pumpen änden och dra åt med en flare skiftnyckel. Om slangen är det lågt tryck eller vätska retur från styrväxel till pumpen, behöver du bara glida pumpen änden av slangen på kopplingen och montera en slangklämma. Dra åt klämman med en skruvmejsel.
5

Lägg styrservoolja till behållaren så att nivån till full. Starta trucken och cykla styrningen att ta bort luft från systemet. Kontrollera vätskenivån i behållaren under detta steg och lägga vätska som behövs för att hålla det hela. Fortsätt cykla styrningen tills det fungerar normalt och inte göra något buller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71739.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.