Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Serpentine Belt på en 2002 Buick Rendezvous

I 2002 års Buick Rendezvous har en 3,4-liters sexcylindrig motor. Den Serpentine belt i denna motor innehåller en infogad multipel trissa system som drivs av vevaxeln. Ett bälte driver generatorn, servostyrning, vattenpump och luftkonditionering. Den bältesdragningen diagrammet ligger på den främre motorrummet ramskena intill förskjutningen sticker. När remmen visar tecken på torr röta och börjar spricka, bör den bytas ut. Eftersom Serpentine belt driver alla elektriska tillbehör, om den går sönder, kommer Rendezvous bli obrukbar. Saker du behöver
Serpentine belt verktyg med adaptrar
Routing diagram
Byte bälte
Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Leta spännarremskivan. Det är direkt under generatorn på vänster sida (mot motorn) i motorrummet. Två olika typer av remskivor kan ha använts för tillverkning av Buick Rendezvous. Varje erbjuder ett annat alternativ bälte release. Det kommer antingen att vara en bult huvud på mitten av spännaren eller en 3/8-tums fyrkantsfäste.
2

Sätt i rätt adaptern på remspännaren verktyget att inrymma skruvhuvudet eller fyrkant av spännaren.
3

Placera Serpentine belt verktyg och adaptern på skruvskallen eller fyrkant av spännaren och sedan släppa på remspänningen genom att vrida verktyget medurs. Håll verktyget för att lindra spänningen av bandet med ena handen, skjut remmen från generatorn remskiva med den andra. Var försiktig så att inte remmen verktyget att glida eller det kan svänga tillbaka och orsaka skada.
4

Låt bältet verktyget tillbaka spännaren tillbaka till sin sittställning när bandet har avlägsnats från generator remskiva. Ta bort verktyget.
5

Arbeta bort remmen från alla remskivor. Eftersom begränsad tillgång finns tillgängligt i 3.4-liters motor, kan borttagande av nedre stänkskyddet hjälper till att ta bort och sedan installera den nya remmen. Om det behövs, ta bort den nedre stänkskydd med ett Ratchet och Hylsnyckelsats att ta bort fästbultarna.
6

Lossa remmen och sedan jämföra sin längd och revben räkna till nya remmen för att säkerställa att rätt bälte köptes. Eftersom spännaren bara svänger något, kommer bara ett bälte passar på denna motor.
7

Montera den nya remmen börjar vid vevaxeln på botten. Referera till routing diagrammet för att se till att du placerar den räfflade sidan av bandet lämpligt i de räfflade remskivor på vevaxeln, servostyrning pump, vattenpump och luftkonditionering enhet (se Resurser). Den platta sidan av bandet kommer att gå mot ytan av de övre och undre frilöpande remskivor. Införlivas varken remmen runt generatorns remskiva vid denna tidpunkt.
8

hålla bältet upp nära generatorns remskiva och inspektera den nedre delen av bandet för att säkerställa att ribborna är inriktade i spåren. Ett dåligt revben på en trissa hindrar bältet från att installeras på den sista generatorn remskiva.
9

Sätt bältet verktyget på bulten huvudet eller fyrkant av remspännaren samtidigt håller bältet nära generatorn. Vrid spännaren medurs för att flytta spännaren, vilket gör att du kan glida på remmen på generatorn. Om det inte passar ordentligt, är bältet snett någonstans.
10

Ta bort alla verktyg från motorrummet området efter bandet har ersatts. Starta motorn och kontrollera driften av bandet för att se till att den som vistas på plats och inga skrik eller gnisslar är närvarande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71205.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.