Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vanliga Saturn bil problem

grundades 1985, började Saturnus uppdelningen av General Motors sälja bilar under 1991. För nästan 20 år, har Saturnus fordon utbud varierade från kompakta kupéer och sedaner till sportbilar och stadsjeepar. Trots generellt goda prestanda och tillförlitlighet, har flera frågor blivit vanligare över Saturnus lineup av fordon.
mekaniker skiftnycklar
Engine Lights

En av de vanligaste problemen på många Saturn fordon är Check Engine lampan på instrumentpanelen. Kontrollera motorn ljus är en funktion av det elektroniska motorstyrsystemet, vilket betyder att den kommer att lysa när en motor problem upptäcks och kan inte stängas av förrän de resulterande felkoder avläses från fordonets dator med en tekniker och ljuset återställs manuellt. I vissa fall, Check Engine belysningen ska vara på även efter att tjänsten utförs.
Timing Chains

annan motor-relaterade problem som vissa Saturn fordon har blivit ökänd för involverar motorns kamkedjan. Detta problem är vanligast på Saturn L-serien och oftast uppstår när kamkedjan går sönder eller lossnar på grund av trasiga eller slitna tänder. Som ett resultat, kan motorn plötsligt slutar, utgör en allvarlig fara för föraren och andra bilister. Den Saturn L-serien innehåller inte ett diagnostiskt sensor för att varna förare av en felaktig timing kedja, vilket gör det svårt att diagnostisera förrän ett stort problem uppstår. Medan vissa kamkedjan frågor har täckts av återkallelser, andra inte.
Problem Transmission

Saturn fordon är också känd för en serie av överföring problem, av vilka många är dyra att reparera. Saturn modeller med automatisk transmission glider ibland mellan växlarna. En annan vanlig fråga är helt enkelt en automatisk växellåda som växlar högljutt eller verkar arbetskraft. Andra Saturn fordon är utrustade med manuella växellådor. När det gäller problem med dessa fordon, har ägarna rapporterat slitna kylledningarna och böjda skivor koppling. Addera Saturnus påminner

Flera återkallelser, både större och mindre, har påverkat Saturn fordon under åren. År 2009 var över 16.000 Saturn Joner återkallas för att reparera problem med ytterbelysningen. Andra återkallelser har behandlat Saturn styrsystem, transmissioner och bromsar parkeringsplatser. Säkerhet återkallelser har inkluderat komponenter som säkerhetsbälten och vindrutor. Bortom påminner frågor för Saturn Ion, Relay minibuss och Outlook SUV har vardera varit föremål för flera återkallelser. Annan fråga är gemensam för Saturn
Andra kända problem

fordon är ett elektriskt problem som avaktiverar bilens tändningssystem. Undiagnosed elektriska problem i apparaten kan leda en antändning att bli svårt att starta, vilket kräver omfattande tester innan källan till problemet kan hittas och behandlas. En återkallelse av L-serien behandlat denna tändning problem, men andra modeller har plågats av det liksom. En orelaterad problem inblandade Sky sportbil, som var föremål för en 2007 återkallelse för en felaktig axelaggregat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71360.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.