Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Front Sway Bar på en Jeep Wrangler

Den krängningshämmaren eller krängningshämmare på framsidan av Jeep Wrangler är på plats för att hålla kroppen från att rulla på fjädring och förbättra hanteringen av Jeep. Du kan byta ut gungning bay om nödvändigt, byta vingla barer är tillgängliga från Jeep och vissa bildelar butiker. Den krängningshämmare på framsidan av din Jeep Wrangler löper över toppen av ramen, vilket gör tillgången till monteringsverktyg mycket enklare än på andra fordon. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Använd en rörtång för att lossa muttrarna på framhjulen, sedan höja framsidan av Jeep från marken med en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under framaxeln av Jeep för att stödja det, och sedan ta bort de främre däcken och ställ dem åt sidan.
2

Leta muttern på toppen av krängningshämmaren ändlänken närheten den främre spiralfjädern. Använd en skiftnyckel för att ta bort muttern från toppen av slutet länken och ställ den åt sidan. Upprepa på motsatt sida av Jeep, lyft sedan krängningshämmare utanför ändlänkarna.
3

Flytta till framsidan av Jeep och använda en hylsa och spärrskaft för att ta bort de fyra behålla bultar som håller fast plasten Valance på ramen strax bakom stötfångaren. Ta skärmkanten att exponera krängningshämmare bussningar och fästen ovanpå ramen.
4

Använd ett Ratchet och uttag för att ta bort de fyra skruvarna som håller krängningshämmare fästen på ramen. Lyft de U-formade hållare från krängningshämmaren och ställ dem åt sidan. Lyft krängningshämmare utanför ramen och ta bort den från lastbilen. Skjut bussningarna bort den gamla baren och spara dem.
5

Skjut bussningar på den nya krängningshämmaren då med en liten mängd fett på insidan av bussningen. Placera bussningen och bar på ramen och installera U-formade konsoler över krängningshämmare och bussningar.
6

Använd en hylsa och spärrskaft för att dra åt de fyra fästbultarna. Montera plast Valance, att dra åt bultarna tills de ligger tätt. Var noga med att inte knäcka plasten Valance.
7

Skjut krängningshämmare på toppen av ändlänkarna nära spiralfjädern på båda sidor av fjädring och tråden fästmuttrarna på toppen av länk. Dra åt bultarna till 45 ft-lbs. med en momentnyckel.
8

Installera framhjulen och tråd muttrarna på hjulbultarna. Höj framsidan av jeep utanför pallbockar, ta sedan bort läktaren från under Jeep. Sänk domkraften tills däcken är på marken. Dra åt muttrarna med en rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73610.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.