Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar en Air Conditioner

Utan luftkonditionering i bilen på sommaren kan vara lång och eländig. Så se till att du luftkonditioneringen är i funktionsdugligt skick innan värmeböljan. Saker du behöver
Verktygssats
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera kompressorn. Det är ett stort objekt med en remskiva och fläkt bälte, två gummislangar och ventiler på toppen.
2

Kontrollera kondensorn. En slang förbinder toppen av denna på baksidan av kompressorn. Det finns en chans en slang i detta avsnitt har försämrats och behöver bytas.
3

Kontrollera mottagaren-tork. Detta är nära kondensorn. Hitta det genom att följa slangen som är längst ned på kylaren. Med luftkonditioneringen på bör du se klar vätska inne i synglaset. Om det är mjölkig, skummande eller klädstil ska du ta din bil till en kvalificerad servicetekniker.
4

Kontrollera expansionsventilen. Detta kan hittas genom att följa utloppet från mottagaren-hårtork. Ibland kan det vara bakom en panel.
5

Kontrollera Freon nivåer. Om nivåerna eller påtryckningar är låg, byt Freon.
6

Kontrollera att kylfläkten motor nära kondensorn är på eller att fläkten bladet vänder och snabbt på äldre modeller. Om inte motorn eller fläktblad kan behöva bytas ut.
7 p Om du bilen körs varm eller överhettning luftkonditioneringen inte kommer att köra också. Stäng av bilen och låt är att sitta en stund för att svalna.
8

Kontrollera både elektriska kylfläktar för luftkonditioneringen kondensorn och kylaren fungerar korrekt. Om inte så byt ut dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70984.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.