Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man återställer Ljuset service Engine på 2003 Buick

Återställa ljus service Engine (SEL) på en 2003 Buick bör endast utföras efter felkod eller koder (DTC) har rätt diagnos och eventuellt repareras. Vissa koder kan vara så enkelt som ett litet vakuum läcka från en lös tanklock, men andra kan indikera allvarligare problem. Återställa ljus utan att fastställa källan till koden (s) kan skapa problem i framtiden med andra komponenter på Buick och leda till mer kostsamma reparationer. Saker du behöver
OBD II scanner och kod suddgummi
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr på 2003 Buick och lokalisera diagnoslänkmoden kontakt (DLC ) under instrumentbrädan. På en LeSabre och Park Avenue, är DLC belägen under instrumentbrädan till vänster om rattstången. På Century och Rendezvous modellerna är DLC under instrument direkt under rattstången. På Buick Regal är DLC placerad under instrumentbrädan till höger om rattstången..
2

Anslut OBD II scanner /suddgummi i DLC På grund av DLC form och formen på kontakten, det finns bara ett rätt sätt att koppla in den i. Addera 3

Placera nyckeln för Buick i tändningslåset och vrid nyckeln till tillbehöret maktposition. Denna position lyser lamporna på kombiinstrumentet och befogenheter alla tillbehörskomponenter utan motorn igång. Det kommer också att ge ström till skannern från Buick batteri.
4

Tryck på radera-knappen på framsidan av skannern. Om skannern inte är utrustad med en erase-knappen, följ anvisningarna på menyn och använda bläddringsknappen eller enter-knappen (s) till radera koder eller felkoder alternativ och tryck på enter-knappen.
5

Låt skärmmeny skannern till standard tillbaka till sin huvudmeny eller visa en "kommando sänt" budskap.
6

Starta motorn till Buick och kolla kombiinstrumentet för att säkerställa att SEL inte längre visas . Om det fortfarande är på eller kommer tillbaka snabbt, bör koden (s) diagnostiseras korrekt och reparationer göras vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72924.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.