Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Tillsatser för lågt oljetryck på Dieselmotorer

När oljetrycket börjar släppa i en dieselmotor, problem som i. Först oljan inte helt spridda över motorn, vilket bidrar till ytterligare problem. Axellager börjar att bära som ett resultat, inklusive kamaxeln. Kolvringar börjar att bära, vilket leder till kraftig oljeeldning. Sammantaget tar en snöbollseffekt plats sikt kan leda till motorn förstörs. När oljetrycket blir låg, alla tillsatser anspråk på att "fixa" problemet direkt. Korrekt fastställande av problemet, men innebär omfattande diagnostik, bland annat analysera oljepumpen noga. Falska påståenden

Lågt oljetryck i en dieselmotor indikerar att något är allvarligt fel. Försöker använda tillsatser till rätt lågt oljetryck är som att sätta ett band stöd på ett brutet ben. Vissa tillsatser beslutsfattare har varit kända för att göra falska påståenden om att korrigera motorproblem. Till exempel, Federal Trade Commission 2001 väckte åtal mot Zmax oljetillsats för vilseledande reklam.
Verkliga orsakerna

de verkliga orsakerna till lågt oljetryck i en dieselmotor är allvarliga. Först, kontrollera oljenivån och typ av olja du använder. Oljan bör vara klassad för dieselmotorer, och rätt viskositet måste användas. Servicetekniker från den återförsäljare som säljer ditt märke och modell av fordon kan hjälpa dig att välja rätt olja. Om du använder rätt olja, är nästa steg att misstänka en trasig oljepump. Vidare Machinery Lubrication Magazine påstår att diesel utspädning orsakar lågt tryck vid start. En kvalificerad diesel tekniker kan hjälpa dig att diagnostisera och korrigera problemet.
Enkla botemedel
p Om oljetrycket är lite låg, prova några enkla korrigeringar . Använda en tjockare viskositet olja kan hjälpa. Anta till exempel att tillverkaren kräver att använda 5W-20 till 20W-30 för olje vikt. Om du använder 20W-30, är ​​detta något tjockare. Du är fortfarande vistas inom de rekommenderade riktlinjerna, men använder olja vid den övre gränsen för den rekommenderade tjockleken skalan. Om du misstänker bränsleutspädning, dränera och byta olja och oljefilter. Detta kommer att bli av den tunnas ut oljan. Du oljepump kan vara känsliga för förändringar som detta, och kanske problemet kommer själv korrigera.
Steg att ta

Prova de enkla lösningarna först. Om oljetrycket är bara i början att gå låg, kan du behöva byta olja oftare att övervinna bränsleutspädning. Försök att starta motorn mindre ofta, som de sakkunniga ange detta leder till bränsleutspädning, särskilt i kallt väder. Om de enkla lösningarna inte löser problemet, sedan professionell expertis behövs för att diagnostisera orsaken till problemet. Tillsatser hävdar att åtgärda problemen, men dessa påståenden bör betraktas med skepsis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74660.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.