Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man byter ett däck på en Scion

Established in 2002, var Scion ursprungligen avsedd att bli Toyotas ungdomsinriktade nisch division. Scion är specialiserat på att kombinera tillförlitlighet och konstruktion av deras moderbolag med styling, tillbehör och anpassningar fabriken populära med yngre köpare. Några av Scion s styling quirks har gjort för ovanliga tekniska lösningar, som att släppa ut bilens domkraft och lug skiftnyckel under framsätet (som i Scion xD) eller gjutna i kartong stammen golvet (som i Scion tC). Saker du behöver
Stock däck jack och lug skiftnyckel
reservdäck
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag, helst asfalterade. Placera den i parken och dra åt parkeringsbromsen om sådan finns.
2

Lokalisera sax-typ jack, rörtång och reservdäck. Detta kan mycket väl visa sig vara den svåraste delen av ditt däckbyte, eftersom Toyota tenderade att dölja de nödvändiga verktygen i out-of-the-way platser. Titta under din trunk matta för kartong reservhjulslocket, bakom föraren sidobeklädnad i bagageluckan eller dra ditt förarstolen framåt och titta under. Om allt annat misslyckas, konsultera din instruktionsbok.
3

Skjut kollapsade sax-jack i hissen kuddar på bilens ram. Du kan hitta dessa lyft kuddar strax under dörrarna framför de bakre däcken och precis bakom framhjulen.
4

Expandera uttaget genom att vrida skruven mekanismen för hand. Fortsätt att vrida tills dynan ovanpå jack kommer i kontakt med botten av bilen.
5

bort hjulsidan (om sådan finns) genom att dra den tillplattade änden av din lug skiftnyckel mellan kanten på hjulsidan och hjulet. Ge rörtång en liten twist efter insättning till pop locket ut och arbeta dig runt hjulet tills det lossnar.
6

Skjut den sexkantiga änden av rörtång över muttrarna och tillämpa vridmoment tills nötterna bryta loss (ca 1/2 varv).
7

in den spetsiga änden av rörtång i hålet i domkraftsskruv och använda den för hävstång att vrida skruven medurs. Fortsätt att vrida tills den drabbade däcket är helt från marken med en till två inches.
8

Ta bort muttrarna och sedan vicka däcket gratis.
9

Skjut reservhjulet eller full-size reservdel på hjultapparna och gänga muttrar. Installera dem i en stjärn-mönster (i motsats till medurs eller moturs runt hjulet), vicka hjulet inåt mot bilen när du drar åt dem med fingrarna.
10

in rörtång tillbaka in i uttaget och vrid skruven moturs tills det nya däcket vilar på marken. Dra sedan hjulmuttrarna med skiftnyckel tills du känner motstånd. Ge rörtång en eller två snabba ryck tills du hör muttern avger en uttalad knyst. Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster, sedan gå tillbaka igen och se till att de är täta.
11

Linje skåran på insidan av hjulet täcka upp med ventilskaftet på hjulet och Tryck hjulsidan mot hjulet. Smack den motsatta kanten av hjulsidan med handflatan tills den kilar i hjulet. Flytta runt hjulsidan smällde runt dess omkrets luckan tills den låses på plats.
12

Sätt gamla däck i din Scion och installera domkraften och lug skiftnyckel i sina ursprungliga platser.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70830.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.