Felsökning av en Ford Automatic Transmission

Den automatiska växellådan i din Ford använder speciell transmissionsolja som smörjer planetväxlar inuti växellådshuset. Dessa redskap, om de inte är ordentligt smorda, kommer att mala och slutligen misslyckas. Om du har problem med den automatiska växellådan i din Ford, måste du få service av en fackman. Det finns dock några felsökning du kan ta som hjälper dig att räkna ut vad problemet kan vara. Saker du behöver
butik trasa omborddiagnos felsökningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

Park din Ford bil på en plan yta. Starta din Ford och låt den gå på tomgång i två till tre minuter.
2

Öppna huven på din Ford och dra i öglehandtag som sitter bakom motorn. Handtaget slutar vid en lång hals som sträcker sig ner till transmissionen. Detta är överföringen oljestickan.
3

Avlägsna mätstickan helt, torka av den och sedan sätta tillbaka den hela vägen in i påfyllningsröret tills den bottnar. Ta sedan bort det igen. Notera färgen. Det bör vara rödaktig. Om det inte är, kan transmissionsolja ska brännas. Bekräfta detta genom att lukta på vätskan. Om det luktar bränt, är det. Du måste ändra ditt transmissionsolja omedelbart för att förhindra ytterligare skador på din sändning. Vätskenivån bör också vara mellan den övre och den nedre fyllning märken på slutet av stickan. Om den är låg, måste du fylla växellådan med Ford-godkänd automatisk transmissionsolja.
4

Kontrollera efter problem som bor på växel under körning. Om fordonet glider ur växel under körning, indikerar detta ett problem med överföringen. Du kan också höra slipning eller knarrande ljud. Detta tyder på att din sändning är allvarligt skadad och behöver en översyn.
5

Kontrollera transmission problem med ett OBD-Scan Tool. Detta verktyg kan pluggas in i OBD tillgång porten till vänster om säkringen panelen under instrumentbrädan på förarsidan fotutrymmet. Tryck på "Start" på Scan verktyget eller vänta på verktyg för att automatiskt hämta felkoder. Du kan sedan få dessa koder omräknas med din Ford servicemanual eller genom de flesta bildelar butiker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65146.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.