Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur bang ut bucklor på en lastbil

Vi vet alla hur det känns att få utnyttjas av en annan bil, eller att oavsiktligt tillbaka till något vilket resulterar i en mindre buckla eller ding i bilen. Tack och lov, har små stötar och bucklor inte betyda en resa till auto-plåtreparationsverkstad. Med lite armbåge fett och några billiga verktyg, kan dessa bucklor repareras hemma. Saker du behöver
Dolly
metallbearbetning hammare
Slide-hammare dent-avdragare
Sandpapper
spackel
Visa fler instruktioner Review bort en buckla från ett område med en Tillgänglighetsanpassat Undersidan
1

Tillträde området bilen under bucklig området. Beroende på placeringen av buckla, kommer det att bli nödvändigt att komma åt bucklig området från olika ställen på bilen. Om buckla är i främre eller bakre, öppna bagageluckan eller huven på bilen för att komma åt bucklig området. Ta bort bakljuset, att däcken eller andra delar av bilen ska kunna komma åt andra områden.
2

Håll metallen dolly så att den ligger an mot insidan av bucklan.

Billiga 3

Använd en metallbearbetning hammare för att försiktigt slå dolly flera gånger. Flytta metallen dolly runt den inre ytan av de bucklig områden av bilen, utjämning buckla tills uppnå den önskade formen.
4

Om färgen skadades under kollisionen, tillsätt primer till ytan av bilen och måla det reparerade området i en färg som matchar resten av bilen.
Ta en buckla från ett område som inte har en tillgänglig Undersidan
5

I vissa fall är det inte möjligt att nå insidan av bilen där buckla är belägen. I dessa situationer är det nödvändigt att använda en borrmaskin för att göra ett litet hål i mitten av buckla. Infoga en bild avdragare hammare buckla i bucklig området i syfte att dra bucklig området så det är även med resten av bilens exteriör.
6

Applicera spackel i hålet och bucklig området runt den och låt den torka. Sprid ett lager av kropp-filler pasta på ytan av bilen med hjälp av en plast spridare. Fortsätt att lägga till mer spackel tills hålet är täckt. Låt kroppen spackel härda.
7

Gnid sandpapper över den torkade kroppen filler i en cirkelrörelse. Titta på ytan av området under sandpapper periodiskt för att bestämma huruvida den är slät. Fortsätt att slipa bilen tills den är slät.
8

Brush primer på ytan av bilen och måla det reparerade området i en färg som matchar resten av bilen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63640.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.