Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Ta bort Drivers Side Window on F150 Truck

Auto glas är en av de dyrare objekten att ersätta på något fordon. Ford F-150 är inget undantag. Du kan dock spara några dollar genom att göra jobbet själv när du köper ersättning glaset. Borttagning förarens fönster från Ford F-150 kräver tålamod och omsorg, för att inte splittra fönsterglaset under avlägsnandet. Det är bäst att vidta vissa försiktighetsåtgärder innan du försöker denna reparation och se till att du har ett fast grepp om vad som behöver göras innan du börjar. Saker du behöver
Förpackningstejpen
Pocket skruvmejsel
Philips skruvmejsel (tillval) katalog Torx drivrutiner (tillval) katalog Hylsnyckelsats
Fjäderstiftet borttagningsverktyg
Show Fler Instruktioner
1

Tejpa fönsterglas i upprätt läge genom att köra förpackningstejp från utsidan av fönstret, upp och över fönsterkarmen och ner på insidan. Se till att det kommer i kontakt med glaset för minst fyra inches på båda sidor. Upprepa det här steget en gång så att du har två stycken av packtejp håller glaset upp, en på framsidan och en på baksidan.
2

Ta bort eventuella lister täcker eller ramar på dörren som kan vara dölja fästelement. Beroende på vilket år, modell och inredningen paket med din F-150 kan du behöva ta bort vissa eller alla av dessa punkter: det inre dörrhandtaget bezel, huvudströmbrytaren bezel, linser reflektor, täcker högtalare, högtalare och andra små paneler . Dessa kan försiktigt bändas ut med fickan skruvmejsel. Reflektorn linser på vissa modeller kommer att hållas i med skruvar som kan tas bort med fickan skruvmejsel.

Lossa kablaget från master window switch när du har fönstret byta bezel bort.

Billiga 3

Demontera infästningarna du avtäckas i steg 1 med uttaget set. Lyft luckan uppåt och bort från dörren. Om du inte koppla loss fönster och lås switchar i Steg 2, koppla bort dem nu innan du flyttar dörrpanelen alltför långt från dörren. Olika modeller har Philips skruvar, Torx skruvar eller sexkantskruvar huvudet. Det är bäst att ha alla tre typer av verktyg hands ifall du behöver dem så det är inte ovanligt att ha flera fästelement typer i samma församling.
4

Ta trim stiften med hjälp av trim verktyget stift borttagning genom att skjuta den mellan dörrpanelen och dörren vid trim stiften platsen. Upprepa tills alla trim stiften tas bort från dörren. Ställ panelen någonstans säker.
5

skruva isär Fönster Montage flikarna från fönstret regulatorn använder socket set. Beroende på året för din F-150, kan du behöva sänka fönsterglas delvis för att komma åt bultarna. Om detta är fallet, helt enkelt dånar tejpen från utsidan av fönstret, sänk glaset till en punkt som ger dig tillgång till bultarna och sedan tillbaka bandet. Du kommer att behöva återansluta fönstret brytaren tillfälligt flytta fönstret.
6

Ta bort tejpen försiktigt medan du håller fönsterglaset med andra handen. När väl tejpen har tagits bort, luta glaset mot framsidan av trucken och dra den uppåt och utåt genom fönsterkarmen mot utsidan av F-150. Detta kan kräva att luta den fram och tillbaka några gånger under avlägsnande, beroende på vilket år och hytten konfigurationen av F-150.
7

Jämför det gamla glaset till det nya glaset innan du installerar. Du kan utföra installationen av det nya glaset genom att vända avlägsnandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59532.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.