Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man tar bort en vindruta Chip

Att få ett chip i din vindruta kan göra mer än bara ser ful. Ett chip kan mycket snabbt utvecklas till en stor spricka, vilket gör att fukt i skikten i vindrutan, som sedan skulle behöva bytas ut. Men så länge som chipet är mindre än en fjärdedel, är det möjligt att reparera skadan själv. Vindrutan (eller vindrutan) reparationssatser finns inom fordonsindustrin avsnitt av de flesta stora återförsäljare. Saker du behöver
Pappershandduk
Aceton
vindruta reparationssats
Hårtork
Rakblad
Visa fler instruktioner
1

Dry vindrutan helt. Om det regnar eller snöar, flytta bilen till ett garage för att låta den torka. Du kan använda en hårtork för att skynda på processen, men du måste se till att det inte finns fukt inuti chipet. Om det finns, kommer den att förseglade i och orsaka vindrutan dimman.
2

Rengör det skadade området med aceton och en pappershandduk. Aceton avdunstar snabbt, men använder inte så mycket att det suger i chipet.
3

Peel baksidesfilmen utanför reparationssats s självhäftande remsa och tryck listen på vindrutan, centrerad över chipet. Gnid den med nageln för att se till att det finns en mycket stark bindning. När den är säker, lossna framstycket av filmen, vilket innebär att endast den självhäftande remsan.
4

Stick plastadaptern på självhäftande remsan, centrerad över chipet. Se till att den är säkrad genom att gnugga den med nageln. Vänd sprutan av lim upp (med kolven pekade på golvet) och ta bort locket
5

. Dra tillbaka kolven en aning för att förhindra att materialet rinner ut i spetsen.
6

Fäst spetsen på sprutan till plastadaptern.
7

dra kolven hela vägen tillbaka med sprutan för adaptern. Detta kommer att skapa ett vakuum, dra all luft ur chipet. Håll kolven på detta sätt för en hel minut, vilket gör att luften från chipet att bubbla upp genom limmet. Limmet kommer bosätta sig på spetsen av kolven.
8

Släpp kolven hantera när all luft har bubblas genom limmet. Det vakuum tvingar lim i chipet.
9

Upprepa tillbakadragande och släpp åtgärd fyra eller fem gånger för att helt impregnera chip med lim.
10

Avlägsna sprutan , plastadapter och självhäftande remsa från vindrutan.
11

Torka bort överflödigt lim från vindrutan med aceton på en pappershandduk, men se till att lämna en bula över chipet.

12

Låt limmet härda under flera timmar.
13

Använd ett vasst rakblad att skära limmet bump utanför vindrutan, slutföra reparationen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59760.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.