Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man reparerar en Miata Soft Top Fönster

Den vinyl bakrutan på en Mazda Miata cabriolet suffletten görs väl men är känsliga för skador. Den vinyl kan spricka eller riva på grund av trycket på fönstret i extremt låga temperaturer, eller ytan kan bli grumlig med ålder eller överdriven solskador. Förebyggande vård är det bästa sättet att hålla en Miata sufflett fönstret är toppskick. Men om skadan inträffar det finns alternativ för att reparera fönstret istället för att ersätta det. Saker du behöver
Vinyl patchning kit renare
Vinyl och polera
mjuka svampar och trasor
Måttband
Sax
Små
målarpensel
Visa fler instruktioner

1

Repair sprickor eller hål i en vinyl fönster med en vinyl lapp kit, som normalt omfattar skivor av patchning material, ett bindemedel och en applikator. Förfarandet innebär i allmänhet tvätta fönstret först med varmt vatten och ett milt rengöringsmedel och torka den med en duk som inte repar. Därefter skär korrigeringsprocessen materialet så det är ungefär en tum bredare och längre än hålet. Använd en liten pensel eller applikator förutsatt att borsta limmet på ena sidan av plåstret. Placera den över sprickan eller hålet med den självhäftande sidan nedåt och tryck ner ordentligt i minst en minut. Limmet ska torka helt och skapa en permanent bindning med vinyl fönster i 24 timmar.
2

Återställa en grumlig eller repig vinyl fönster genom att en all-purpose plast rengöringsmedel, såsom Meguiar s # 17 Plast Renare och # 10 Plastic Polish. Använd en Skumapplikatorn att försiktigt gnugga en liten mängd av den renare med en cirkelrörelse på vinyl fönster. Torka bort rester med en ren mikrofiberduk. Följ samma steg för att tillämpa och torka bort polish. Dessa produkter är också rekommenderas av Miata entusiaster för regelbunden användning i att hålla vinyl fönster ren och skyddad.
3

Byt vinyl fönstret om ingen av ovanstående fixar jobbet. Körning med en spräckt eller dimmigt bakrutan kan försämra din förmåga att se trafiken bakom dig, vilket leder till en säkerhetsrisk. Har en professionell sufflett installationsföretag installera en ny vinyl fönster eller kontakta www.miata.net för tips om hur man gör det själv. Fönstret kan bytas utan att byta hela suffletten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59699.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.