Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man byter fönster på en 2002 GMC Sonoma

Byta fönstret på 2002 GMC Sonoma kan tyckas vara ett jobb för en professionell, men om du har några grundläggande verktyg, kan du göra jobbet själv. Saker du behöver
Tarp
Skruvmejsel
plastspatel
Visa fler instruktioner
1

köpa rätt sorts ersättning glas för 2002 GMC Sonoma. Du måste veta exakt år och modell för att välja den kompatibel typ av glas. Innan vi går vidare till nästa steg, även vara säker på att alla trasiga glaset tas bort från ditt arbetsområde.
2

Förbered arbetsområdet. Samla dina verktyg i närheten av bilen och tvätta den del av bilen kommer du att arbeta på. Kontrollera igen för skräp, glas och andra partiklar. Placera en presenning på marken nedanför bildörren så att du senare kan samla in all möjlig skräp och göra saneringen lättare. Öppna bildörren där den nya glaset ska installeras och om det behövs, ta bort gummit ramen för det trasiga fönstret. Det ska glida rätt ut. Du kan använda en skruvmejsel för att försiktigt bända loss gummit om så behövs.
3

Avlägsna den inre dörrpanelen genom att försiktigt ta bort skruvarna med en platt skruvmejsel. Om ditt fönster är elektroniskt, helt enkelt se till att ta bort alla skruvar, även de nedan bilens dörrhandtag. Håll skruvarna nära till senare. Nu loss väderbeständig spärrarket från panelen. Med plåten borta, titta inuti panelen och kolla om det finns några glas matrester. Ta bort dem.
4

Ta av den svarta tätningslisten från basen av fönstret, och sedan ta bort de glider från insidan av dörrpanelen. Om du har köpt en glass utan en gummi ram, nu är det dags att sätta gummit på din nya fönster. Det är möjligt att göra detta utan att använda ett verktyg, men du kan använda en plast spatel för att få arbetet gjort snabbare.
5

Skjut ersättare glaset i dörren mycket noga, se till att den glider i sitt spår. Det är bäst att börja från lägre avdelare och stående utanför dörren. När du sätter glaset säkert på sin plats, satte fästet bakåt, dra åt skruvarna och fäst det nya glaset med clips. Medan klippen inte bör vara löst, se till att inte göra det för hårt så att du inte bryter din nya fönster.
6

Byt ut den svarta tätningslisten tillbaka vid basen i fönstret och sätta tillbaka plåten väder barriär mot dörrpanelen. Använd sedan skruvarna för att sätta luckan tillbaka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59511.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.