Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man identifierar Bad Hjullager

Hjullager spelar en viktig roll i mekanismen för en bil. De stödja vikten av fordonet och gör det möjligt för hjulen att snurra fritt utan störningar. Varje lager innehåller små bollar som underlättar denna rörelse. Följaktligen, om dessa bollar eller tätningen som omsluter dem blir skadad, kommer du att uppleva dåliga hjullager. Det är möjligt att identifiera det här problemet genom att utföra några enkla tester, även om du är oerfaren i fordonsindustrin vård. Instruktioner
1

rulla ner fönstren i bilen och köra den framåt i en rak linje. Lyssna på några ovanliga ljud. Dåliga hjullager gör ett distinkt surrande, clunking eller gnisslande ljud.
2

Lossa greppet om ratten för att se om du upplever något motstånd eller vandra i ratten åt sidan. Skadade hjullager kan orsaka detta att ske.
3

Slå ett hörn i bilen och fortsätter att lyssna efter missljud. När hjulen vända i rotation vid en svår vinkel, kommer detta att göra ljudet mer distinkt och lättare att höra.
4

Hissa upp bilen från marken. Höj det tillräckligt hög så att man kan krypa under bilen för att inspektera lagren.
5

Håll varje hjul med en hand på toppen av däcket och den andra vid botten. Vicka hjulet fram och tillbaka. Dåliga hjullager lossa upp med denna rörelse så att hjulet vickar. Normalt är däcket säker och kommer inte röra sig påtagligt när du utför detta test.
6

Snurra hjulet manuellt och lyssna på ljudet som kommer från det. När skräp, sand och grus in i lagret mekanismen, bollar "yta blir ojämn och skadad. Som sådan kommer de maler mot metall och orsaka ett ovanligt ljud, såsom surrande. Lyssna till detta ljud, precis som du gjorde i steg 1.
7

Skjut under bilen på rygg och titta på den yttre tätningen av hjullager, ligger bakom däcket. Om tätningen är trasig eller lös, indikerar detta ett dåligt hjullager som öppningen tillåter vatten att komma in i mekanismen och skada den.
8

Sätt fingret inuti tätningen och tryck på sin inre kant. Ytan smörjs att hjälpa till med lagrets funktion, men om fettet känns grov och grynig, indikerar detta ett dåligt hjullager. Gupp är vägledande att skräp har kommit in i mekanismen, har inte stoppats av tätningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59675.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.