Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur att täta en läckande vindruta

En läcka i en vindruta kan leda till ett irriterande visslande ljud som orsakas av vinden när du kör din bil. Det kan också innebära att vattnet kan sippra in i fordonet, vilket kan orsaka inre skador eller elektriska problem. Tätningen runt en vindruta är tänkt att hålla den på plats och hålla den vattentät. Men tiden och exponering för väder och vind kan torka ut eller spricka denna tätning, vilket betyder att den kommer att behöva repareras eller bytas ut. I många fall kan du täta läckan själv. Saker du behöver
tandpetare
Vattenslang
Duct Tape
Vindruta silikon
Handduk
Rakblad
Visa fler instruktioner
1 < p> Hitta läckan i vindrutan först genom visuell inspektion gummitätningen runt glaset. Titta efter revor, sprickor eller områden där gummit är åtskilt från glaset eller den yttre ramen. Du kan också använda en tandpetare och försök att kila mellan glaset och tätningen. Om tandpetare kommer att gå in mer än en kvarts tum, är det troligt att vattnet kan få igenom utrymmet också. Om du fortfarande inte kan hitta läckan, komma in i bilen och har någon annan spraya en vattenslang på vindrutan tills du kan hitta där vattnet börjar sippra i.
2

Rengör tätningen ordentligt innan reparationer. Ta bort allt skräp som kan ha byggts upp inne i sprickor eller skrevor i tätningen. Torka bort smuts och andra ämnen från sprickor, och använd en tandpetare för att skrapa ut eventuellt skräp fastnar under en separerad tätning. Du kommer sannolikt att kunna få en avsevärd mängd material ut från under den nedre kanten av vindrutan med tandpetare som vinden tvingar den under kanterna. Addera 3

Bind eventuellt löst gjutning runt vindrutan med silvertejp. Detta är ett valfritt steg endast behövs om tätning runt vindrutan är i ett tillstånd som orsakar en lucka där vatten kan komma in. Bandet håller tätningen på plats så en tätande substans kan sättas på plats.
4

Pressa en liten mängd silikon som gjorts speciellt för vindrutan reparation in i sprickor eller andra skadade områden av läckande vindrutan tätningen . Bara sätta nog av materialet i det läckande området för att fylla den och sedan torka bort några extra som löper ut. Detta är en ljus och rinnande ämne som måste hanteras varsamt för att hålla den från att spilla ut färg eller andra oönskade områden.
5

Låt silikonet på läckande vindrutan över natten torka fullständigt. Följande morgon det ska vara förseglade lufttäta. Avlägsna eventuellt torkat silikon som fick på glaset eller gummitätningen. Använd ett rakblad för att skrapa ur glaset, och skala av silikon på gummit av för hand försiktigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59390.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.