Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man byter bakrutan på en Jeep Wrangler

Du kan byta ut den bakre liftgate på din Jeep Wrangler i några få steg. Om den bakre glaset splittras kan avlägsnande vara så enkelt som att dra gångjärnen utanför hardtop och överföra dem till det nya glaset. Om glaset är intakt, måste du överföra torkarmotorn, gångjärn och nitar bollen från det gamla glaset till det nya glaset. Glaset är hållbara, så bryter det inte är ett problem om du tappar den eller drar åt komponenter som du överför dem. Du kan få en ersättning liftgate från en bärgning gård, glas företaget eller Jeep återförsäljare. Saker du behöver
Platt-head Socket skruvmejsel
ställa
Wrench in
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort kablaget kontakter från den bakre defroster och bakre torkarmotorn inifrån Jeep. Båda kontakterna dra bort för hand, låt dem hänga för nu köpa 2

Öppna liftgate glas och bakluckan på jeepen.. Ta bort stödet kolvar från glaset. Du kommer att se ett klipp på varje ände av stöd där den möter bollen stud. Ta bort clipsen med en platt skruvmejsel, och dra kolvarna bort.
3

Ta bort de fyra skruvarna som fäster liftgate gångjärnen till hardtop, med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Ta bort glaset från Jeep, och ställa det någonstans mjuk och plan för att överföra hårdvara från det att det nya glaset.
4

Ta bort den bakre torkararmen från torkarmotorn genom att ta bort muttern som håller armen till torkarmotorn med en hylsa och spärrskaft. Skjut armen rakt av motorn och ställ den åt sidan.
5

Flytta den stora muttern på torkarmotorn axeln med en skiftnyckel. Torkarmotorn axel går genom glaset. Skjut av motorn glaset och ta bort de två gummitätningarna från insidan och utsidan av glaset. Placera kragarna i hålet på den nya glaset och skjut axeln torkarmotorn i hålet. Byt den kvarhållande muttern och dra åt med en skiftnyckel tills det är ordentligt.
6

Överför gångjärnen från gamla glaset till det nya glaset. Avlägsna muttrarna från gångjärnen, flytta gångjärnen över och installera muttern. Dra dem till 62 tum-pounds med en momentnyckel.
7

bort bollen dubbar, med hjälp av en hylsa och spärrskaft, och överföra dem till den nya glaset. Dra dem till 112 tum-pounds med en momentnyckel.
8

Montera glaset på hardtopen genom att installera de fyra bultar genom gångjärnen och in i toppen. Dra åt bultarna till 95 tum-pounds med en momentnyckel.
9

tillbaka stödstavarna, skjuta dem på bollen dubbar på kroppen och glas, sedan installera klämmorna. Klippen tryck bara på plats och kommer att gå i när helt insatt.
10

Anslut kontakterna kablar för torkarmotorn och Bakrutedefroster. De båda skjut bara på kontakterna i respektive delar. Stäng bakluckan och liftgate, sedan installera torkararmen tillbaka på torkarmotorn axeln. Montera låsmuttern och dra åt med en hylsa och spärrskaft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59501.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.