Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man tar bort och installerar en vindruta

Om vindrutan på din bil är sprucken eller läcker, kan du installera en ny själv om du inte har pengar att gå till en licensierad mekaniker. Använda några enkla verktyg och lite tålamod, kan du ta bort och installera en ny vindruta hemma i ett par timmar. Detta är ett projekt som kommer att kräva en partner för att hjälpa dig att slutföra det. Saker du behöver
mattkniv Vindruta-trim Remover Review 3/8-tums nylonrep
Sprint borttagningsverktyg
plaststicka
Butylgummi vindrutan tätningsmedel
Caulk gun
Visa fler instruktioner
1

bort det yttre trim. Använda en vindruta trim-borttagningsverktyg, skjut försiktigt bladet mellan trim och vindrutan tätningen. Skjut bladet av verktyget hela vägen runt vindrutan och försiktigt bort beklädningsdetalj. Vissa vindrutor har trimma klipp som behöver dök upp, medan andra har trim passar rätt in i tätningen.
2

Skär tätningen med en mattkniv. Skjut bladet av mattan kniv hela vägen i tätningen, så att knivbladet bottnar. Sakta skär hela vägen runt vindrutan tills du har helt skära tätningen.
3

Lossa vindrutan från ramen. Med hjälp av en plast pinne, släpp försiktigt på vindrutan från ramen av bilen. Arbete pinnen hela vägen runt vindrutan. Använd plast verktyg här för att undvika repor.
4

Skjut glaset ut. Inifrån bilen, tryck på vindrutan med handflatan att släppa det helt från ramen.
5

Rengör skräp från vindrutan ram. Använda mattkniv som skrapa, ta bort alla gamla tätningsmedlet från ramen för att ge en ren arbetsyta för den nya vindrutan.
6

Ställ den nya vindrutan i ramen. Före inställning vindrutan, placera en nylonrep i kanalen runt hela vindrutan, med de två ändarna möts i mitten på botten av vindrutan. Ställ in vindrutan och använd repet för att hjälpa dig styra den på plats. Väl på plats kan du ta bort repet genom att dra ut från ena änden.
7

Täta vindrutan. Sätt ett rör av butylgummi vindrutan tätningsmedel i en täta pistol och täta fönster hela vägen runt ramen utan några avbrott i tätningen. När förseglingen har torkat över natten, byt trim.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59651.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.