Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man installerar Auto Takluckor

Installera en bil soltak kan vara en gör-det-själv-jobb. Det är viktigt att du investerar i specifika taklucka kit utsetts för bilens märke och modell. Du kan köpa ett kit på nätet eller på en lokal bildelar återförsäljare. De flesta kit kommer utrustad med ramen, glaset, skären, en uppsättning skruvar och eventuellt en rulle av gummilister och täta. När du har din kit, hänvisa till sina fastställs anvisningar för att undvika kostsamma misstag och att göra installationen så effektiv som möjligt. Saker du behöver
Taklucka kit med glas
Måttband
Tarp
Icke-permanent fin spets markör
Electric handborr
Electric såg
Caulk pistol
Caulk
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på plan mark bort från trafiken. Stäng av motorn och koppla bort batteriet. Lay tarp eller skyddande täcker över bilens inre platser.
2

Markera det område där takluckan kommer att placeras med en icke-permanent fin spets markör. För att hitta rätt position, ordna framstolarna till sitt bakersta läge på sina spår. Rikta den bakersta kanten på takluckan med stolens rygg.
3

Tejpa pappret mallen finns i takluckan satsen ovanpå taket på din bil. Center mallen mellan sidorna på bilens tak, och se till att den bakre ramen är i linje med stolens ryggstöd. Märk över mallens installation linjer med markören.
4

Välj lämpliga bitar för att använda den elektriska hand borrmaskin. Använd borren för att starta ett hål i bakkant av takluckan så att den är i linje med dina markeringar.
5

använda en elektrisk handsåg med en plåt kniven för att skära längs mallens installation markeringar som börjar från borrhålet. Använd långa och precisa slag för att minska fel som du skär. Ta bort och kassera den utskurna metall.
6

Använd ett rakblad eller mattkniv för att skära ut headliner längs markeringarna installationsledningen. Avstå från att skära igenom alla innertaket på en gång. Enligt Guide 365, "den inre ramen ska täcka den skurna kanten när takluckan är installerat."
7

Installera takluckan bildrutor ur satsen. Testa passa dem först - både inre och yttre - så att de plats i hålet ordentligt. Justera hålet genom att såga ut mer metall tills ramen sitter rakt och platt innanför öppningen.
8

Applicera packningen runt kanten av öppningen enligt anvisningarna i satsens bruksanvisning.

9

Test-installera taklucka yttre glaset så att dess kant är placerad tätt runt packningen. Om du märker en lucka, fyll i den med listtätning täta. Ta bort glaset och ramen.
10

Fyll alla stora luckor med weatherstripping och fogar, och sedan installera om ram och glas. In och fäst alla skruvar som medföljde satsen. Torka bort all täta resten med en trasa och mild tvål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59439.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.