Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar ut tanken på en 1997 Dodge Ram

bensintanken på en 1997 Dodge Ram rymmer allt det bränsle som motorn behöver köras. Det hänger lite på ramen, vilket innebär att det kan bli påkörd av skräp på vägen, och kan bucklor eller sprickor i processen. Om din bensintank är skadad, kommer du inte bara förlorar kapacitet i tanken, men du kan också ha en läcka som orsakar brandfarlig bensin att läcka runt lastbilen. Fastställande av problemet innebär att ta bort lager tank, vilket tar ungefär en timme att göra. Saker du behöver
1/2-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Ficklampa
Jack
2-fot långa trä blocket
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna gasen dörren. Ta av tanklocket och ta bort påfyllningsröret från sängkanten med 3/8-tums Ratchet och uttag. Skjut påfyllningsröret i sängen.
2

Shine en ficklampa mellan sängen och ramen av lastbilen. Leta efter en jordningsband, som är installerad på vissa modeller. Unbolt jordningsband med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

Placera träkloss på huvudet av domkraften. Lyft i uttaget tills det kommer i kontakt med centrum i bensintanken. Lossa remmarna som håller bensintanken på ramen med en 1/2-tums ratchet, förlängning och uttag. Sänk tanken med domkraften tills du kan se toppen av tanken.
4

Lossa bränsleledningarna och ledningar på toppen av tanken med en vanlig skruvmejsel. Placera en assistent på ena sidan av tanken, sedan sänka tanken bort av ramen medan din assistent balanserar den på domkraften. Dra gastank bort från trucken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60436.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.