Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man skiljer Frysta kulleder

kullederna på din bil eller lastbil finns normalt i den främre hjulupphängningen, och de tillåter den främre styrspindel att lyfta upp och ned med motsvarande fordonets rörelse. När du behöver arbeta på uppskov, måste du ibland att separera kulleden från styrspindeln. Ibland kommer du att få en frusen kulled, vilket blir mycket svårt att ta bort. Om det händer, kan du prova några steg, med början med den minst aggressiva och ramp upp till den mest aggressiva att separera kulleden. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
skiftnyckel set
Spetstång
5-lb slägga
Pickle gaffel
Air hammare
Air hammare ättikslag gaffel fastsättning
Air kompressor och slang
Penetrerande bespruta
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet och dra åt parkeringsbromsen. Lyft framhjulen från marken med domkraft och sätta pallbockar under ramen eller chassit, sedan ta av framhjulen med däck järn.
2

Placera domkraften under den nedre styrarmen och lyft upp tills huvudet av jackkontaktema armen. Dra ut sprinten ur de övre bärarmarna kulled med nål-tång, och sedan skruva isär den övre länkarm kulled mutter från övre länkarm med en skiftnyckel. Spraya genomträngande spray i gapet mellan kulleden och styrspindeln. Addera 3

Strike sidan av styrspindeln med slägga för att försöka kila kulleden fri från styrning knoge. Försöka göra det flera gånger och om det inte bryta sig loss, och fortsätt sedan till nästa steg.
4

Sätt i ättikslag gaffel mellan den övre länkarm kulled och styrspindeln. Strike slutet av ättikslag gaffel med slägga för att försöka kila ättikslag gaffel mellan kulleden och styrspindeln, bryta två isär. Försök detta flera gånger, och om det inte fungerar, gå vidare till nästa steg.
5

Installera ättikslag gaffel infästning i luft hammare och luft hammare till kompressor. Sätt i ättikslag gaffel i suspensionen precis som du gjorde i steg 4, men nu på avtryckaren på luft hammare för att driva ättikslag gaffeln framåt. Gör detta tills kulleden separerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61918.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.