Hur man installerar kabelsläpkedjor Snow

Kabel kedjor är inte tekniskt kedjor, men en serie sammankopplade kablar som korsar ett däck i raka linjer. Det finns inga länkar att tänka på eller reda ut, men installationen är något som liknar andra typer av slirskydd. Kedjorna kan gå på antingen den främre eller bakre två däck, men det är bäst att sätta dem på drivhjulen. Till exempel, om fordonet har framhjulsdrift, då kedjorna ska gå på framhjulen. Om fordonet är fyrhjulsdrift, sedan plocka antingen fram-eller baksida två. Instruktioner
1

Avlägsna kabelkedjor ur förpackningen och lägg dem plant mot marken. Om de används, då du kommer att vilja inspektera dem för föregående slitage.
2

Tuck den första cross-kabel under framför däcket, och sedan drapera kabelkedjor ovanpå däcken . Kontrollera att den öppna delen av den tvärgående delen krokar ansikte utåt. Inåtvända hakar kan potentiellt skada bilens däck.
3

klättrar in i förarsätet, släpp din nödbroms, starta bilen och lindra fordonet framåt, men inte överlägset. Detta kommer att flytta några delar av kabelkedjor under däcket.
4

Stäng av fordonet och engagera nödbromsen.
5

Anslut den yttre däcksidan kabeln genom gängning en ände genom nyckelhålet spärren på den andra änden. Avlägsna eventuella slack från kabeln och säkra spärrarna. Sedan upprepa processen för den inre sidoväggen kabeln. Se till korset kablarna går rakt över däckets slitbana som du spänner kedjorna.
6

Upprepa installationen på den återstående hjulet.
7

Kör bilen framåt och bakåt för 15 fötter. De kabelkedjor kommer att bosätta sig på plats.
8

Stäng av bil utanför, engagera nödbromsen, och ut ur fordonet.
9

Inspektera både kedjade däck och ta bort eventuella kvarvarande slack. Du kan behöva något justera så att de korsvisa kablarna igen gå rakt över slitbanan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98215.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.