Hur man väljer Vinterdäck

Vinterkörning kan vara en utmaning även för de mest erfarna förare, så det är viktigt att välja lämpliga vinterdäck. Vilka däck du väljer beror på vilken typ av fordon du kör, klimatet och genomsnittligt snöfall i ditt område och lokal lagstiftning om snö dubbar. Om du gör dina läxor och göra rätt val vinterdäck, kan du vara säker på att du kommer att vara på din säkraste när du kör på isiga vägar i vinter. Saker du behöver
bilens instruktionsbok
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bilens instruktionsbok för specifika krav för däck storlek och typ. Inte avviker från de specifikationer som anges i din instruktionsbok.
2

Tänk på klimatet och genomsnittligt snöfall på ditt område, liksom nivån på vägunderhåll. Om du bor i ett område där temperaturen sällan under noll och göra det mesta av din körning på väl underhållna vägar, skulle högprestanda vinterdäck vara ditt bästa val. Om du däremot bor i ett kallare klimat och gör det mesta av din körning på snötäckta vägar, svåra vinterdäck är ditt bästa val. Svåra vinterdäck fungerar bäst när den används under ett täcke av snö, medan högpresterande vinterdäck fungerar bäst på torr asfalt. Addera 3 p Om du bor i ett område där vintrarna är stränga och du regelbundet måste köra på både is och snö, bör du överväga att få dubbade vinterdäck. Dessa är inte lagligt i alla områden eller vid alla tider på året, dock, så kolla din lokala lagar beträffande dubbade vinterdäck. Dessa däck är mycket specialiserade och är endast nödvändigt i de mest extrema vinterförhållanden.
4 p Om du bor i ett område där det snöar bara ibland, kan du välja all-season däck. Dessa däck kan användas året runt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98216.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.