Skillnad mellan Ridning på 31 & 35 tums däck

Större däck är ett populärt alternativ för många auto entusiaster. Taller däck erbjuder en mjukare körning, mer markfrigång för off-Roaders, mer grepp för dra förare och svalare kör för väg åkare, men de kommer med sin andel av nackdelar. Även en fyra-tums skillnad i däckets diameter kan ha några drastiska effekter på acceleration, hantering och till och med bränsleekonomi. Terrängkörning

Chassi överväganden åt sidan, är markfrigången ytterst dikteras av avståndet mellan fordonets axelcentrumet-sektionen och terra firma. Trettiofem-tums höga däck kommer att flytta din differential två inches längre väg från marken än 31-tums däck, vilket kan vara en avgörande skillnad när det gäller att rensa stenar och förhindra hög centrering på sand berms och trädstammar.

Racing

dragracing, långa däck ger mer dragkraft utanför linjen eftersom de kan deformera (platta ut) mer att greppa asfalten. Dessutom gör däckets större luftkammare det enklare att finjustera grepp nivåer med små förändringar i lufttrycket. I roadracing, betyder mer slityta att gummit absorberar mindre värme per kvadrattum under kurvtagning, vilket främjar däckens livslängd och minskar risken för en punktering.
Hantering

Taller däck betyder högväxt sidoväggar, vilket kan vara en mycket dålig sak där hanteringen är berörda. Racebilar använder mycket korta sidoväggar för att hålla slitbanan centrerad under kanten vid kurvtagning, en högre sidovägg tillåter slitbanan att floppa runt mer under kanten, vilket gör snabb vänster-höger övergångar en hårig proposition. Taller sidoväggar tenderar att hjälpa däcket övergången smidigare från fullt grepp till utbrytning, vilket kan bidra till att göra bilen lite mer förlåtande när du förlorar dragkraft, men i slutändan kommer att begränsa prestandan.
Åkkomfort

35-tums däckets större luftkudde hjälper det deformeras mer när de stöter på ojämnheter i vägbanan, vilket leder till en smidig och bekväm körning. Detta är en slags bieffekt till större däck huvudsyfte (deformeras över hinder off-road), men kan i slutändan tjäna till att göra en off-road-orienterade lastbil ännu mer "floaty" än den annars skulle vara. Ändå är det ett givande kompromiss för många entusiaster.
Fuel Economy

De 35-tums däck kommer att höja din lastbil bara ytterligare två inches från vägen, men det kan vara tillräckligt för att ha en allvarlig inverkan på bränsleekonomi. Även toppen av trucken kan vara ganska "hal", den nedre delen av chassit är utbredd med utsprång som står emot luftflödet. När du lyfter bilen, du gör ännu mer luft att passera under fordonet, exponentiellt ökande aerodynamisk ineffektivitet. Den vise modifierare kan allvarligt överväga att installera en fullängds plåt "belly pan" som täcker hela botten av lastbilen. En fullängds belly pan kommer inte bara förbättra bränsleekonomin utan stabilitet i hög hastighet, som uppväger en allvarlig brist för många lyfte lastbilar. Dessutom kommer det att göra för en ganska effektiv hud pan för att skydda underredet komponenter från skador på spåret och kommer att hjälpa din lastbil för att sväva över djupa sandlådor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98144.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.