Hur Size Automotive Wheels

Automotive hjul dimensionering är lite mer komplicerat än att bara sätta ett måttband över ratten och läsa den. En fälgen storlek är diametern mätning av däckvulsten. För att göra denna mätning, måste du ta bort däcket helt från fälgen. Andra faktorer är också involverade med dimensionering hjul, t.ex. däckbredd av däcket från yttre till inre sidovägg. Dimensionering dina däck lämpligt är avgörande för optimal prestanda på vägen. Saker du behöver
Crowbar eller stor platt skruvmejsel
Måttband
Visa fler instruktioner
1

bort däcket från fälgen. Tömma däcket helt, sedan sätta en kofot eller en stor platt skruvmejsel mellan däcket och fälgen. Nästa, spåra diameter och dra. Upprepa för den andra sidan.
2

Mät diametern på däckvulsten med ett måttband. Detta är ett hål i mitten av däcket. Din mätningen blir en tum eller så kortare än den faktiska storleken av fälgen. Typisk fälg /däck mätningar varierar mellan 12 inches och 18 inches i diameter.
3

Mät hjulets bredd (i millimeter) från den bredaste punkten på båda sidoväggarna av däcket Detta kommer att vara avsnitt bredd. Typisk däckbredd för de flesta personbilar och lastbilar är i 200-millimeters intervall.
4

Mät sidoväggen från fälgen till slitbanan topp i millimeter. Detta är vanligtvis ungefär hälften av däckbredden.
5

Välj en fälg och däck som motsvarar dina mätningar. En typisk däck /hjul kan läsa P225 50R16. P står för den grundläggande metriska mätning av däck och fälg för de flesta vanliga personbilar och lätta lastbilar. De 225 står för däckbredden, den 50 för mätning av sidoväggen höjd från fälgen till slitbanan. R representerar radialkonstruktionen flesta däck, och kan också representeras av B för bältade och D för diagonal. Den 16 representerar diametern för däcket centrum när den är monterad på fälgen. Om ett däck är märkt 16, då fälgen blir 17 inches i diameter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98162.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.