Hur man väljer däck Replacement Motorcykel

Motorcykeldäck slits ut snabbare än bildäck, på grund av den generellt högre prestanda för cyklar och förarbeteende. Motorcykeldäck lider mer svår stress genom kurvtagning, till exempel, eftersom däcken är inte platt på marken som bildäck är genom kurvor. Den bakre däcket slits normalt fortare än fronten, men du bör inte bara byta ett däck vid en tid på en motorcykel. Det finns otaliga alternativ att välja ersättare däck, från återförsäljare till tillverkare till webbsajter. Gör lite forskning och fråga dig själv några frågor för att säkerställa att du får rätt däck. Instruktioner
1

Kontrollera däcken du har på din cykel och konsultera din instruktionsbok. Handboken kommer att ange vilken typ av däck du ska använda på din motorcykel. Detta omfattar normalt ett antal som "130/90 16." Den första siffran (130) avser däckets bredd i millimeter. Däckets bildförhållande, eller hur högt däcket är i förhållande till bredden, representeras av siffran "90", vilket betyder att däcket är 90 procent så hög som den är bred, eller ca 117 mm (ca 4,6 inches). Den sista siffran (16) är däckets fälg diameter. Det kommer att passa 16-tums fälgar. Du måste köpa ersättningsdäcken inom, eller åtminstone nära, tillverkarens rekommendationer.
2

Skriv ner antalet timmar och de typer av ridning du gör. Om du pendlar till jobbet varje dag på motorvägen, och som omfattar merparten av din tid på din cykel, kommer du att shoppa för en annan typ av däck än om du tillbringar merparten av din tid på en racerbana eller på grusvägar. Tänk trampa storlek och mönster, specifikationer väder, dragkraft kontra körsträcka och typer konstruktion inom din tillverkarens riktlinjer --- radial, fördomar eller bältade partiskhet.
3

Besök däckåterförsäljare och online motorcykel webbplatser däck . Om du inte har en ovanlig motorcykel eller ytterst specifika behov, ser du att de flesta tillverkarna tillhandahåller ett däck inom ditt behov intervall. Kom ihåg att de bakre däcken på de flesta motorcyklar är en annan storlek --- oftast i bredd --- än framdäcken. Också fråga om garantier och garantier körsträcka.
4

Tänk estetik och kostnad. Inom specifikationen riktlinjer och behov som du har, har du några vicka utrymme för att välja en uppsättning däck som du gillar att titta på och att du har råd.
5

Köp dina däck från en återförsäljare eller online. Så långt som att spara pengar genom att köpa däck på nätet, kom ihåg att du måste montera och balansera däcken själv, eller besöka ett garage och betala för att få dessa tjänster slutförts. Enligt Sound Dealer, "När du kommer till en återförsäljare eller butik och be att få din Internet-köpt däck monterade, kommer du troligen att betala per timme butiken kurs att ha monteringen klar, som förnekar dina online besparingar. Dessutom , någon ansedd butik skulle minska hedra tillverkarens garanti och kommer inte att sälja dig sin egen garanti om de har ett internt. Det enda de säljer dig är butiken tid. "

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98167.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.