Däckstorlek Information

kodad information märkt på sidan av däcken ger förare och tekniker med viktig information om däckets avsedda användning , vikt kapacitet , mått , temperatur och hastighetsbegränsningar . Att förstå dessa däck - dimensionering koder kan förarna att fatta välgrundade beslut när de köper däck . Början av Code

däck dimensionering , märkesvaror kod som finns på en däcksidan börjar vanligtvis med en enda bokstav som anger däckets avsedda ändamålet . Till exempel , däck som börjar med ett P indikerar att däcket är ett P - metrisk storlek som är avsett att användas på personbilar inklusive bilar, stadsjeepar och minibussar . Andra bokstäver är T ( Temporary spare ) , LT ( lätta lastbilar ) , C ( kommersiell ) och ST ( special trailer ) .
Bredd

Omedelbart efter den första bokstaven av däcket storlekssortering koden är en serie av tre siffror. Dessa nummer kallas däckbredden och ange mängden millimeter ( mm ) från den bredaste punkten av däckets yttre sidovägg och den bredaste punkten av däckets inre sidovägg .
Andra aspekter

Andra aspekter av däckens storlek som finns i den tryckta koden på däcksidan är inre konstruktionen , däck och hjuldiameter , sidovägg bildförhållande , beskrivning av tjänsten och hastighetsklass . När du väljer ett däck , är det fördelaktigt att vara förtrogen med de betydelser som finns i ett däck - dimensionering kod .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98168.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.