Hur man avgör Betyg Däcklast

Däck bärighetstalen har två komponenter: belastningsindex och lastområdet. Belastningsindex visar hur mycket vikt däcket kan ha placerats på det. Belastningen sortiment visar hur mycket horisontalspänningen däcket kan ta. Horisontell stressen uppstår oftare när bilar används för bogsering på grund av inflytande av släpet. Belastningsindex visas alltid på däcket som en del av tjänstebeskrivningen, lasten intervallet får eller inte får. Load index rapporterar betyg i pounds medan belastningsområden rapporterar betyg i pounds per kvadrattum (psi). Saker du behöver
Däcklast konvertering diagram
Visa fler instruktioner
1

Bestäm index däckets belastning. Indexet kommer att vara två siffror och det verkar med de hastigheter som kommer att vara en bokstav i tjänstebeskrivningen. Belastningsindex varierar från 70 till 110.
2

Konvertera däckets nummer belastningsindex till antalet pounds däcket kan stödja med en rating diagram (se Resurser). Till exempel, om däckets belastningsindex lika 97, kan däcket stödja 1,609 pounds.
3

Lokalisera lastområde i slutet av tjänstebeskrivningen på personbilsdäck eller genom att lokalisera den isolerade bokstav i mitten av tjänsten beskrivningen på lätta lastbilar. På personbilsdäck, kan lasten intervallet visas inte, vilket betyder att det är en vanlig last däck, eller det kommer att betecknas med "LL" för lätt belastning eller "XL" för extra last. Lätta lastbilsdäck använder en bokstav, oftast mellan "B" och "F."
4

Konvertera belastningsgrad till psi med en rating diagram tillgängliga på nätet (se Resurser). Till exempel skulle ett däck med "C" rating behöver en belastning av 50 psi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98113.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.