Bildäck Köptips

För att avgöra om du behöver köpa nya däck, sätta ett öre i slitbanan av däcket med huvudet vänd mot dig. Om du kan se toppen av Lincolns huvud, är dina däck nöta för mycket och det är dags att byta ut dem. När du behöver byta dina däck, bestämma vilken rating av däck du behöver. Sedan överväga olika typer av däck baserat på din körning, körsträcka rating av däcken du funderar och ålder på däcket du köper. Läsa sidoväggen

att fastställa specifikationerna för däcken, titta på sidoväggen av dina nuvarande däck. Den första siffran representerar bredden av däcket i millimeter. Den andra siffran är aspektkvoten, som jämför bredden av däcket till höjden av däcket. Det är viktigt att hålla detta förhållande samma så att bilens vägmätare kan beräkna miles ordentligt. Den nästa bokstav visar konstruktionen av stomskikt. Ett vanligt brev är "R" för radial. De nästa två siffrorna visar däckets diameter. Om du inte får rätt storlek, kommer däcket passar inte på din bil. De nästa två siffrorna representerar den lastbärande förmågan hos däcket. Använd en last-konvertering diagram för att bestämma den maximala belastningen och därefter multipel av fyra för att få den totala belastningen dina däck klarar. Till exempel motsvarar antalet 91 till 1,356 pounds. Multiplicera med fyra visar att en uppsättning av 91 klassade däck kunde bära en säker bil och passagerare som väger 5,424 pounds. Nästa bokstav representerar hastigheter. A är den långsammaste, Z är den snabbaste och Q är den vanligaste på personbilar. De sista två bokstäverna --- M och S --- representerar att ett däck är certifierad att arbeta i lera och snö.
Däcktyp

din körstil och de villkor du vanligtvis kör i kommer att diktera vilken typ av däck du vill köpa. -Runt-däck är lämpliga för de flesta människor eftersom de kommer att fungera året runt och kommer att pågå en lång tid. Om din körning är mer aggressiv, kan du behöva en prestation eller ultra-performance däck för bättre hantering och bromsning. Om du bor i ett område som är snöigt eller isigt, anser vinterdäck --- de kommer att erbjuda bättre spårning i kalla förhållanden. Dock bör dessa däck tas bort under de varmare vädret eftersom de kommer att bära snabbare och inte har så mycket dragkraft som all-season däck.
Ålder och körsträcka

högre körsträcka rating kommer längre däcken pågå. Inte alla däck har en körsträcka rating, och, oftast, de som inte inte kommer att pågå så länge. När du tittar på däck för att köpa, kolla tillverkningsdatum genom att söka efter "DOT" följt av fyra siffror på däcksidan. De två första siffrorna är veckan och de två sista siffrorna är året. Till exempel var ett däck med DOT1206 tillverkas i den 12: e 2006. Inte köpa ett däck som är mer än ett par år gammal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98110.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.