Hur du väljer 4x4 däck

Välja däck till ditt 4x4-fordon kan vara förvirrande med det stora utbudet av produkter på marknaden. Välja däck till din fyrhjulsdrift SUV eller lastbil är en av de viktigaste sakerna du ska göra för att garantera dig säkerhet på vägen. Jämföra priser, läsa recensioner och lära mer om de olika typer av däck som finns kan hjälpa dig att göra ett klokt val för ditt fordon och dess passagerare. Saker du behöver
bilens instruktionsbok detaljer Produkt recensioner
Visa fler instruktioner
1

Titta på din 4x4 manual för att se storleken krav på däcken dig måste ha på ditt fordon. Vanligtvis kraven har att göra med klass (ljus, medium, tunga). Om du inte har en instruktionsbok, bör insidan av främre förarsidans dörr har samma information i listan.
2

Läs recensioner av lastbil och SUV däck från en pålitlig källa, till exempel "Consumer Rapporter "(se Resurser). Produktinformation kommer att ge dig information om säkerheten betyg för de bästa däckmärken samt betyg användare baserat på prestation. Säkerheten bör alltid vara en viktig fråga när du väljer delar och tillbehör till din bil.
3

Läs om de trappsteg som används på lastbilar och SUV däck vid val av nya hjul till din 4x4. Trappsteg allt från de som används mest på landsvägar (kallas street trappsteg) till de som används i leriga, steniga eller mycket snöiga förhållanden (lera trappsteg) och all-terrain slityta, som kan användas lika bra på stadens gator och i kuperad terräng. Att veta vilken typ av villkor som du rutinmässigt kör hjälper dig att avgöra vilka trampa köpa.
4

känna sig trygga och ställa frågor när du handlar för 4x4 däck. Däck säljare har möjlighet att svara på frågor om säkerheten, samt information om garanti. Välj ett däck som har en bra garanti ifall du har några problem med din 4x4 på vägen.
5

Välj radialdäck för bättre grepp och mindre bula i din ride. Radial är i standardutförande när det kommer till fordonsdäck. Fyrhjulsdrift diagonaldäck finns också tillgängliga på vissa marknader, men attraktionen du får är mindre smidig och kan leda till mer frekventa chock ersättare.
6

Jämför 4x4 däck prissättning. Även priset enbart är sällan den enda faktorn som spelar in när man väljer däck, kan kostnaden spelar en roll. Konkurrerande återförsäljare eller märken kan ha specialerbjudanden eller priskrig på jämförande produkter. Kontrollera att du har gjort säkerheten forskning först att undvika att få lockas in av en hel del, vilket kan visa sig vara en sämre däck.
7

Kontrollera utsidan av däcket för markeringar som gör däcket har tillverkats nyligen. Det amerikanska Department of Transportation markerar däck med en fyrsiffrig kod som talar om för konsumenterna när produkten gjordes. Siffrorna anger vilken vecka på året däcket gjordes (5208, till exempel, innebär ett tillverkningsdatum i den 52: a, eller sista veckan av 2008). Nyare däck är mindre benägna att bryta ner innan du bär dem ner naturligt på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98024.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.