Om bildäck

Däck är en viktig och ofta under uppskattat aspekt av bilar som ger en hel del fördelar för fordonet. Dessa ringformade enheter ger bättre grepp, bromsning och styrning, och även skydda bilar som en stötdämpare. De är ansvariga för en smidig, bekväm körning och finns i många varianter. De flesta bildäck är ofta gjorda av gummi dessa dagar, även om det finns några som är sammansatt av andra material. Historia

Tidiga däck inte likna dem som vi ser på bilar idag. De var helt enkelt metal band som fästes på utsidan av ett hjul. Dessa band passar tätt mot hjulramen och var ansvariga för att knyta ihop hjulets ekrar, som gav dem deras namn. Den första praktiska däck för att likna moderna däck gjordes 1887 av John Boyd Dunlop, som var ute för att avhjälpa stötar en bil görs som det gick över ojämna vägar. Sedan dess har däcken varit starkare och mer varaktig, men deras grundläggande ram konstruktion inte har förändrats så mycket. Det finns många olika typer av däck
Typ

som kan särskiljas genom deras användning. Det finns däck gjorda speciellt för att ta bilar i lera eller snö, vilket ger bättre dragkraft. Högpresterande däck är gjorda för att tåla den friktion som skapas vid höga hastigheter. Det finns också off-road däck gjorda för racerbilar, och speciella däck som har utformats för att köra bra även efter förare har fått en lägenhet på vägen.
Funktioner

Moderna bildäck har olika funktioner som bör uppmärksammas för att få en bättre uppfattning om deras övergripande funktion. En däckets slitbana är i särklass en av dess viktigaste funktioner. Slitbanan är ansvarig för dragkraft och är sammansatt av de geometriska mönster som du ser kör längs ett däck. De djupare spår i ett däck är tänkta att kanal regnvatten så att däcken kan röra sig lättare på våt trottoar. Moderna däck har elektroniska tryckvakter som varnar föraren att däcket blir slut på luft.
Fördelar
p Det finns ett antal fördelar med att ha bildäck som i gott skick och av god design och kvalitet. För en, de ger mycket bra grepp på vägen, vilket leder till färre bilar glider på våt trottoar eller även vid topphastigheter på torra dagar. Däck erbjuder en smidig, bekväm åktur för personer som kör en bil så länge de hålls i anständigt skick. Om de inte är, kommer de fördelar de erbjuder minskar.
Riskfaktorer

När däcken inte hålls i gott skick och är över-slitna, vissa säkerhetsfrågor kommer spelar in. Om de har för mycket luft i dem, de är mer benägna att brista på vägen, men om det är för lite, de är mer benägna att gå platt. Köra ett däck tills dess slitbana nöts kallas låta däcket går skallig. När detta händer, det är en förlust av kontroll, såsom styrning och bromsverkan gå vägen ner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98018.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.