Fördelar & Nackdelar med däck

När det gäller prestanda, bilens däck är (bokstavligen) där gummit möter vägen. Det betyder väldigt lite om hur bra din motor, bromsar, fjädring eller körning är om dina däck är inte upp till uppgiften att någon av den till marken. Vilken typ av däck är bäst för ditt fordon beror till stor del på vilken typ av fordon det är, vilken typ av körning du gör och på vilka villkor. All-season däck

flesta bilar och lastbilar är utrustade med all-season däck. Denna typ av däck använder en gummiblandning som är bäst lämpad för långtidsanvändning och har ett slitbanemönster som inte är särskilt optimerad för att alla förhållanden. Medan de har acceptabel prestanda på torr asfalt och bra grepp på snö och våta vägar, all-season däck är uttagen på alla yrken och befälhavare på ingen.
Sommardäck

Däck betecknade som "sommar" har mjukare gummiblandning och större breda block med ett minimum av vatten lameller (kanaler) att sätta den mest gummi på vägen. Varje däck som säljs som "högpresterande", "Ultra Performance" eller "ras" däck hör till denna kategori. Det mest extrema exemplet på ett sommardäck skulle tävlings slicks, som erbjuder den bästa möjliga grepp på torr asfalt men är riktigt farliga på våta ytor.
Vinterdäck

Som namnet antyder, vinterdäck använda silikon-förstärkt gummi för att göra dem så mjuka som möjligt, och har mycket specialiserad slitbanan att maximera punktkontaktformiga utövas på vägens yta. Den mycket höga kontakttryck utformad i dessa däck krossar effektivt någon is under i vatten, drastiskt öka dragkraft över is och snö. Medan fantastiska i dessa förhållanden, vinterdäck tenderar att slitas ut mycket snabbt på torr asfalt, och deras mönster gör dem fruktansvärda truck på något annat än snö och is.
Lågprofildäck

Däck med mycket korta sidoväggar (låg profil) är utformade för att böja mindre än längre däck inom kurvtagning. Även om detta inte öka den totala grepp och hantering svar, betyder det också att de är mindre kapabla att absorbera väg brister än Längre däck. Eftersom däcken är bilens första försvarslinje mot trafikanter brister, kommer detta ofta resulterar i en tuff resa och eventuellt böjda kanter när smällde mot hål och eller trottoarkanter. Addera Big Tires

Många entusiaster väljer att installera högre eller bredare däck för ökad dragkraft eller markfrigång. Installera bredare däck är det enklaste sättet att lägga mer gummi på vägen för bättre hantering och acceleration, men det har ett pris. Denna extra gummi ökar rullmotståndet, vilket kan ha en negativ inverkan på bränsleekonomi.

Tall däck ökar markfrigång, men det finns flera nackdelar. Taller däck kommer att effektivt sänka utväxlingen, minskande acceleration. De väcker också bilen som helhet längre från marken, vilket gör ont aerodynamik och höjer tyngdpunkten. Dessa två förändringar påverkar både bränsleekonomi och köregenskaper på ett negativt sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98085.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.