Hur man läser däcksidan Koder

Traditionellt däcksidor är fulla av bokstäver och siffror i någon särskild ordning. Det verkar det enda en människa kan göra ute är varumärket. Medan de är förvirrande, dessa koder håller värdefull information du behöver när plocka ut ett däck. Instruktioner
1

Leta efter bokstäverna, "M + S" iväg på egen hand på sidan av din däcksidan. Detta står för Mud and Snow. Detta innebär att det är en hela säsongen eller vinterdäck. Inte varje däck kommer att ha denna distinktion, även om många gör. Detta betyg kommer från slitbanemönster och vad däcket är avsett att göra.
2

Hitta bokstäverna "DOT" på sidan av dina däck och märker en serie bokstäver och siffror som följer det. Detta står för "Department of Transportation" och är ett obligatoriskt tillägg på alla däck. Detta berättar folk historien om däcket: var och när den producerats, gjorde vad maskinen det och vem inspekterade det. Denna information är viktigt om det någonsin problem eftersom det är möjligt att spåra problem och ta reda på om det är tillverkarens fel.
3

Sök upp en serie siffror följt av bokstäverna "PSI." Detta står för "pounds per square inch", även känd som däcktryck. Detta är viktigt när du fyller upp luften i dina däck eftersom den talar om den säkraste trycket för dina däck.
4

Hitta en annan lång rad runt basen av däcket. Detta kommer att bli en serie bokstäver och siffror som väl, men troligen längre än de andra du har hittat. Detta är däckets nummer och det är universell för alla märken av däck. Detta är den storleken din bil behöver och det är användbart när du köper nya däck.
5

Sök efter en serie temperaturer. Detta är det område där det är säkert att köra din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98012.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.