Skillnad mellan H-Klassad & V-klassade däck

Välja rätt klassade däck är viktigt för säker körning och korrekt hantering av din bil. Däcket rating system gör det enklare att jämföra olika däck och välja de rätta. Funktion

bokstavsbeteckning på ett däck rating är den högsta hastighet som däcket har fått betyget. Däcket storlek och betyg kommer att se ut 225/50R16 89H, där H betecknar hastighetsklass.
Identification

H-klassade däck är klassade för en maximal hastighet av 130 mph. Den V Betyget är nästa rating snabbare, och V-klassade däck är bra till 149 mph. Både H-och V-klassade däck anses vara resultat-touring däck. För att stödja körs vid högre hastigheter, V-klassade däck
Överväganden

kommer att ha en styvare sidovägg och något fastare rida än H-klassade däck. För normala körförhållanden H-klassade däck kommer att ge en mer komfortabel körning och V-rated borde ge något bättre hantering.
Historia

Däck hastigheter var först etablerade i Tyskland på 1980-talet för att hjälpa förarna välja rätt däck för snabba motorvägar. De hastigheter var ursprungligen i kilometer per timme, vilket gör övergången till miles per timme något udda för vissa hastigheter som 149 mph för V-rating.
Varning

däcktillverkare erbjuder ofta identiska däck i samma storlek med olika hastigheter. Exempelvis BFGoodrich Advantage T /A i storlek 225/60R16 finns med antingen en H eller en Volt. Den V-klassade däck kommer att vara det dyrare alternativet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98102.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.