Falken Tire Specifikationer

The Falken Tire Corporation startades i Japan 1983. Idag är dessa specialiserade på Ultra High Performance Tires, Höga prestanda däck, Däck Performance, Motorsports och Helårsdäck Prestanda och flera olika däck racing. De har vissa specifikationer som du behöver för att förstå när du söker igenom deras produktkatalog. Du kommer att kunna ta reda på den här informationen på sidan av däcket, vanligen kallad sidoväggen. Som ett exempel använder vi däck siffrorna P/185/75/R14 81H Passagerare eller Lätt lastbil

första bit av information om eventuella Falken däck blir bokstäver. Dessa brev låter dig veta vilken typ av fordon däcken är tänkt att gå på. "P" står för passagerare, eller "LT" refererar till lätta lastbilar.
Däckbredd

nästa bit av information finns på sidoväggen kommer att vara en tre- siffrigt nummer. Detta hänvisar till däcket med i millimeter. Detta antal varierar normalt från låg one-hundra till de höga två hundra.
Däck Aspect Ratio

Härnäst kommer du att se bildförhållande däcket. Detta nummer berättar höjden på däcket i procent dividerat med däckets bredd. Du kan se det som höjden på däcket dividerat med däckets bredd.
Byggande

nästa avsnitt av information kallas byggandet av däcket. Bokstaven "R" avser radial. Ibland kommer du att se ett brev "B", vilket betyder bias. Bias däck är mjukare och kan absorbera mer skada på sidoväggen. Radialdäck tenderar att vara längre på grund av deras hårdare konstruktion typ. Addera däckets diameter

Siffrorna efter byggandet skrivelse av däcket hänvisar till diametern på hjulet däck gjordes för att passa i inches. Den 15 i vårt exempel betyder att däcket gjordes för att passa en 15-tums hjul.
Load Index

Direkt efter diametern blir ett tvåsiffrigt nummer som hänvisar till däckets belastningsindex. Belastningsindex är mängden vikt däcket gjordes för att stödja. Hastigheten Betyget är bokstaven som följer antalet belastningsindex och berättar
Hastighet

den maximala hastigheten däcket var avsett att fungera. Olika bokstäver bokstäverna står för olika hastigheter. H i vårt fall låter oss veta att däcket var avsedd för handtaget under 99 miles per timme.
Däckets ålder

DOT nummer hittas på längs innanför kanten på däcket och låter dig veta att däcket uppfyller federala riktlinjer och ålder av däcket. Den vecka och år däcket producerades bör vara en del av DOT numret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98184.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.