Information om lågprofildäck

Ursprungligen funnit endast på professionella racebilar, har lågprofildäck tog sig in på många personbilar. Först var lågprofildäck endast levereras av eftermarknaden, men många bilar nu kommit med lågprofildäck från tillverkaren. Definition

däckets profil hänvisar till höjden av sin sidovägg i förhållande till däckets bredd och fälgdiameter. Däck som har ett avsnitt höjd till avsnitt bredd på 55 eller lägre anses ha en låg bildförhållande eller profil, därav uttrycket, "lågprofildäck," till exempel, 225-45-17. Den 225 är däckbredden i millimeter, är den 45 proportionerna eller "profil" och 17 hänvisar till fälgdiameter (diameter i inches) att däcket är avsett att monteras på.

Popularitet

lågprofildäck har avancerad prestanda och en stor estetik. Många föredrar lågprofildäck för sitt utseende racerbil. Detta har lett till att deras utbredda popularitet med både bilentusiaster och mainstream biltillverkare.
Fördelar

lågprofildäck erbjuda kraftigt förbättrad kurvtagning och bromsförmåga kontra traditionella däck eftersom deras korta sidoväggar är stela och kraftigt förstärkta. Lågprofildäck väger också mindre, vilket ger snabbare styrrespons.
Nackdelar

Den största nackdelen med lågprofildäck är en märkbar harshening av åkkomfort. Detta beror på att deras reducerade sidovägg höjd innebär att däcket har mindre luft att dämpa kabinen mot vägen brister. Lågprofildäck också måste göras av styvare material som överför mer road hårdhet till fordonets hytt. Som en allmän regel
Varning

, lågprofildäck har aggressiva torrt och vått väder slitbanemönster som inte fungerar bra i snö och is. Blanda aldrig låg profil och standarddäck profil på samma fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98091.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.